Maalijyvänsä kadottaneen Liverpoolin mestaruushaaveille kova kolaus – šokkitappio Anfieldillä

Crystal Palace yllätti Liverpoolin 1–0 jalkapallon Englannin Valioliigassa.

Curtis Jones epäonnistui maalinteossa.
Curtis Jones epäonnistui maalinteossa. Kuva: Tyrick Mitchell / Getty Images
Paavo Forsberg

Liverpoolin mestaruushaaveet Englannin Valioliigassa kokivat kolauksen, kun se hävisi Crystal Palacelle kotonaan Anfieldillä 0–1.

Tappio oli Liverpoolille ensimmäinen Anfieldillä 28 valioliigaotteluun. Viimeksi punapaidat hävisivät kotonaan Valioliigassa lokakuussa 2022.

Tälle kaudelle tyypilliseen tapaan Liverpool joutui ottelussa nopeasti takaa-ajajaksi.

14 minuutin kohdalla Tyrick Mitchell syötti päätyrajan tuntumasta takaviistoon täysin vapaaksi jätetylle Eberechi Ezelle, jolla oli helppo työ viimeistellä voittomaaliksi jäänyt osuma.

Palace oli lähellä tuplata johtonsa hetkeä myöhemmin, mutta Liverpoolin laitapuolustaja Andy Robertson onnistui liukumaan hätiin ja purkamaan pallon viime hetkillä maaliviivalta.

Liverpoolin takaa-ajo oli tehotonta, sillä se ei onnistunut saamaan palloa maaliin, vaikka vei maalintekoyritykset 21–8.

14 vetoa meni ohi maalin ja Palace-puolustus hoiti loput. Muun muassa Diogo Jota, Curtis Jones ja Mohamed Salah epäonnistuivat avopaikoista.

Tuloskuntonsa kadottanut Liverpool johti sarjaa vielä viime viikolla, mutta jäi edellisessä ottelussaan 2–2-tasapeliin Manchester Unitedia vastaan, jolloin Arsenal nousi maalieron turvin sarjakärkeen.

Torstaina italialaisjoukkue Atalanta murjoi Liverpoolia Eurooppa-liigan puolivälierässä Anfieldillä 3–0.

Eilen sarjanousija Lutonin 5–1 kukistanut Manchester City johtaa Valioliigaa kahdella pisteellä ennen Arsenalia ja Liverpoolia. Ottelun vähemmän pelannut Arsenal kohtaa Aston Villan kello 18.30 alkaen.

Toisessa iltapäivän ottelussa Fulham voitti West Hamin 2–0.

Suosittelemme