Lukas Hradecky revitteli haastattelussa olut kädessään – katso, miten Leverkusenin yössä juhlittiin

Lukas Hradecky kertoi, että Xabi Alonson saapuminen seuraan sai hänet uskomaan mestaruuteen.

Lukas Hradecky juhlii Saksan mestaruutta.
Lukas Hradecky juhli Saksan mestaruutta kannattajan kanssa. Kuva: All Over Press
Paavo Forsberg

Bayer Leverkusenin 120-vuotisen seurahistorian ensimmäinen Saksan Bundesliigan mestaruus sai joukkueen juhlatuulelle.

Joukkueen suomalaiskapteeni Lukas Hradecky pääsi huudattamaan kentällä pomppineita kannattajia katsomosta megafonin kanssa.

Mestarivalmentaja Xabi Alonso sai kesken lehdistötilaisuuden olutsuihkun päälleen, kun pelaajat ryntäsivät juhlimaan.

Usko palautui

Hradecky kertoi juhlahumun keskellä ESPN:n Archie Rhind-Tuttille luulleensa ennen tätä kautta, että joukkueen mahdollisuudet mestaruuteen olivat menneet.

– Mutta kun saimme Alonson, aloin uskoa jälleen, ja kun saimme muutamia pelaajasiirtoja kesällä... Ihmisellä on unelmia ja toiveita, Hradecky sanoi.

– En tiedä, oliko se realistista, mutta se, miten pelasimme koko kauden, oli realistista. On epätodellista, että seison tässä olut kädessäni ja mikrofoni toisessa mestaruutta juhlien.

Suomalaisveskari korosti haastattelussa joukkueen kovaa yhteishenkeä, joka oli yksi toistaiseksi tappiottoman kauden salaisuuksista.

– Pidimme hauskaa, mutta suhtauduimme tavoitteeseen vakavasti. Emme koskaan hellittäneet, tänään tai koko kaudella 42 v*tun ottelun aikana, vai oliko niitä 43? En enää edes tiedä.

Menestyksen salaisuus

Alonso tartutti Hradeckyn mukaan Leverkusenin pelaajiin oman energiansa ja intohimonsa, jolloin pelaajat alkoivat elää Alonson tavoin ja antaa kaikkensa.

– Mielestäni hän onnistui tuomaan pelaaja-aikojensa ajatusmaailman meille. Joka päivä Real Madridissa, Liverpoolissa... Tämä on se salaisuus. Laadukkaat pelaajat tietysti, mutta se kuinka hallitsevasti olemme pelanneet joukkueena, johtuu hänestä.

Lopuksi Hradeckya pyydettiin kuvailemaan joukkueen juhlia ja huomautettiin, että laituri Jeremy Frimpong on saanut olutta päälleen.

– Jeremy Frimpongin musiikkimaku on paska. Minun täytyy ottaa... Jerry, soiko sinun musiikkisi vielä? Minun täytyy ottaa soittolista haltuuni, iloinen turkulainen päätti haastattelun.

Nauraa vai itkeä?

Hradeckyn joukkuekaveri Jonas Hofmann oli ottelun jälkeen tunteikkaana.

– En tiedä, pitäisikö nauraa vai itkeä. Tätä ei voi kuvailla. En edes unelmoinut tästä vuosi sitten. Teimme tämän heti ensimmäisellä kaudella. Se on ihan mahtavaa, Leverkuseniin Borussia Mönchengladbachista täksi kaudeksi siirtynyt saksalainen kuvaili Kickerille.

Leverkusenin kannattajat juhlivat mestaruutta pitkälle yöhön.

Alonso onnistui voittamaan mestaruuden heti ensimmäisellä kokonaisella päävalmentajakaudellaan aikuisten pääsarjatasolla.

– Tämä on erityistä kaikille, koko seuralle. Mestaruus kuuluu niin monelle ihmiselle. On kunnia olla osa ensimmäistä mestaruutta 120 vuoteen, Alonso sanoi.

Keskikenttä Robert Andrich piikitteli 11 aiempaa mestaruutta voittanutta Bayern Müncheniä.

– On olemassa myös Bayer Leverkusen. Nyt on Leverkusenin aika. Nyt teillä on viimein hyvä Saksan mestari, Andrich velmuili.

Suosittelemme