Keskusrikospoliisi tutkii jälleen Utsjoen tuhopolttoja vuodelta 2017 – epäilty oli lähettänyt paikallislehteen kirjeen

Kaksi Metsähallituksen rakennusta tuhoutui täysin vuosien takaisissa tulipaloissa. Vahingot olivat satojatuhansia euroja.

Palaneen talon rauniot.
Keskusrikospoliisi toivoo Utsjoella vuonna 2017 tapahtuneista tuhopoltoista tietäviä henkilöitä kertomaan tietonsa poliisille. Kuva: Lapin poliisi
Jarno Tiihonen

Keskusrikospoliisi on avannut tutkinnan Utsjoella vuonna 2017 tapahtuneista tuhopoltoista. Poliisi kaipaa tapahtumista vihjeitä.

– Nyt oli hyvä aikaa aloittaa, koska resurssia on käytössä. Jos joku haluaisi alkaa nyt kertoa, kun aikaa on mennyt ja Tenossa on vettä virrannut, muotoilee tutkinnanjohtaja Teemu Mäntyniemi.

Keskusrikospoliisin mukaan epäilty oli ennen tulipalojen sytyttämistä toimittanut paikallislehden toimitukseen kirjeen, jossa hän avasi toimintansa motiiveja. Poliisi ei tutkinnallisista syistä kerro kirjeen sisällöstä yksityiskohtaisempia tietoja.

– Kirje on ollut tiedossa melko alusta alkaen, Mäntyniemi kertoo.

Vuonna 2017 poliisi julkaisi havainnekartan tekijän liikkeistä. Jälkien perusteella poliisi arveli, että tekijä olisi pienikokoinen ja kevytrakenteinen. Hän oli saapunut paikalle hiihtäen.

Utsjoella paloi maaliskuussa 2017 kaksi Metsähallituksen rakennusta: kirkonkylän keskustassa sijaitseva luontotupa ja kirkonkylän eteläpuolella sijaitseva varastorakennus.

Molemmat rakennukset tuhoutuivat tulipaloissa täysin. Vahingot ovat arvoltaan satojatuhansia euroja.

Keskusrikospoliisi toivoo asiasta tietäviä henkilöitä ottamaan yhteyttä ja kertomaan tietonsa poliisille. Tiedot voi lähettää sähköpostilla osoitteeseen caseroi.krp@poliisi.fi tai soittamalla numeroon 041 7472 707.

Suosittelemme