Valioliigan ”kaikkien aikojen mestaruustaistelu” muuttui hetkessä Manchester Cityn ”väistättömäksi mestaruudeksi”

Manchester City on nyt vahva suosikki Valioliigan mestariksi, kun Arsenal ja Liverpool hävisivät sunnuntaina.

Manchester Cityn John Stones teki maalin Valioliigassa Liverpoolia vastaan 10.3.2024
Manchester City on ykkössuosikki mestariksi. Kuva: Getty Images
Sakari Lund

Jalkapallon Englannin Valioliigassa on käyty tällä kaudella harvinaisen kovaa mestaruuskamppailua kolmen joukkueen kesken. Arsenal, Liverpool ja Manchester City ovat olleet jo pitkään parin pisteen sisällä sarjan kärjessä.

Ennen viikonlopun kierrosta Arsenal johti sarjaa maalieron turvin ennen Liverpoolia. Molemmilla oli 71 pistettä. City oli pisteen päässä.

Lauantaina City voitti sarjan häntäpään Lutonin rutiininomaisesti 5–1. Sunnuntaina mestaruuskamppailussa tapahtui iso käänne, kun sekä Liverpool että Arsenal hävisivät yllättäen kotiottelunsa. Varsinkin Liverpoolin tappio Crystal Palacelle 0–1 oli yllättävä. Arsenal hävisi sarjassa neljäntenä olevalle Aston Villalle 0–2.

Tulokset muuttivat mestaruuskamppailua dramaattisesti. Muutosta kuvasi hyvin lukijan lähettämä kysymys BBC:n verkkosivuilla:

– Miten olemme siirtyneet ”parhaasta mestaruuskamppailusta koskaan” sunnuntaina kello 14 tilanteeseen ”kaikki on selvää, ylivoimainen Manchester City voittaa väistämättä” sunnuntaina kello 19?

Vaikka Cityn mestaruutta ei sentään voi pitää väistämättömänä, ison otteen mestaruuspokaalista se kuitenkin otti. Viisi edellisestä kuudesta mestaruudesta vienyt City on tottunut voittamaan tärkeitä pelejä kauden lopussa.

Cityn johto Arsenaliin ja Liverpooliin on kaksi pistettä, kun kuusi kierrosta on jäljellä. Jos City voittaa kaikki pelinsä, se on mestari, mutta yksikin lipsahdus voi vielä muuttaa pelin. City kohtaa Wolverhamptonin ja West Hamin kotona sekä Brightonin, Nottinghamin, Fulhamin ja Tottenhamin vieraissa.

– Minun pelaajani pitävät paineesta. Se ei tarkoita, että voitamme mestaruuden, mutta olen aika varma, että taistelemme siitä loppuun asti, Cityn manageri Pep Guardiola sanoi lauantain ottelun jälkeen.

Myös monet asiantuntijat kallistuvat Cityn suuntaan.

– On hyvin vaikea nähdä, että City ei voittaisi. Loppukaudesta he antavat kovaa painetta muille. He ovat periksiantamattomia ja jos et ole samanlainen, he pyyhkäisevät sinut tieltään. Nyt he ovat kuskin paikalla enkä usko, että he kaatuvat, entinen tähtipelaaja Emile Heskey sanoi BBC:llä.

– Tämä oli Cityn viikonloppu, mutta sarjan kärki on yhä erittäin tasainen ja uskon, että uusia käänteitä on vielä tulossa, totesi toisaalta toinen entinen tähti Alan Shearer.

Suosittelemme