Pieksämäki karhuaa yritystietohakujen kuluja irtisanotulta tekniseltä johtajalta

Asia selvisi, kun kaupunki oli kiinnittänyt huomiota poikkeuksellisen suureen yritystietopalvelulaskuun.

Pieksämäen kaupungin tekninen johtaja Jari Nykänen.
Pieksämäen kaupunki karhuaa yritystietojärjestelmässä tehtyjä hakuja irtisanotulta tekniseltä johtajaltaan Jari Nykäseltä. Arkistokuva. Kuva: Esa Huuhko / Yle
Jaakko Palvaila

Pieksämäen kaupunki vaatii entistä teknistä johtajaansa Jari Nykästä korvaamaan yritystietojen hakemisesta kaupungille koituneet kulut, noin 3 000 euroa.

Kaupunginhallitus päätti maanantain kokouksessaan, että viranhoitoon liittymättömistä yritystietopalvelun tietohauista aiheutunut kustannus peritään haut tehneeltä Nykäseltä.

Pieksämäen kaupunginjohtajan viransijainen Jukka Savolainen kertoo, että kaupunki aikoo seuraavaksi lähettää ylimääräisistä kustannuksista laskun Nykäselle.

Savolaisen mukaan asia tuli ilmi, kun kaupunki oli kiinnittänyt huomiota poikkeuksellisen suureen yritystietopalvelulaskuun. Kaupungin viranhaltijoilla on käytössään yritystietopalveluun tunnukset, joita käytettäessä hakujen tulisi olla perusteltuja ja viranhoitoon liittyviä.

Palveluntarjoajan tekemästä listauksesta selvisi, että Nykänen oli hakenut maksullisesta järjestelmästä kaupungin tunnuksilla kymmenien yritysten taloustietoja sen jälkeen, kun kaupunginvaltuusto oli erottanut hänet teknisen johtajan virasta tammikuussa 2023.

Suosittelemme