Ihalemmentien silta Hattulassa korjataan kesällä – murtunutta patoa tuetaan

Ely-keskus korjaa Ihalemmentien teräsputkisillan tulevan kesän aikana. Silta korjataan puolipohjauksella, eikä töiden vuoksi tien liikennettä jouduta katkaisemaan.

Ihalemmentien silta korjataan kesällä, mutta korjaustöihin ei päästä ennen kuin vesi Lehijärvessä on laskenut. Video: Tiina Kokko / Yle.
Timo Leponiemi

Ihalemmentien silta Hattulassa korjataan tänä kesänä. Sillan korjaus tehdään puolipohjauksella, jossa nykyiseen siltarumpuun asennetaan uusi pohja. Vanhan ja uuden pohjan väliin valetaan betonia.

Työtä ei kuitenkaan päästä tekemään ennen kuin Lehijärven pinta on laskenut, kertoo siltainsinööri Juha Noeskoski Uudenmaan ely-keskuksesta.

Tällä hetkellä Lehijärvessä vesi on korkealla. Maanantaina Lehijärvestä Ihalemmentien ali Leteenojaan kulkeva vesimassa rikkoi tien vieressä olevan padon. Pato kuuluu ojitusyhdistykselle.

Murtunut pato on tarkoitus korvata teräspadolla. Väliaikaisesti patoa on tarkoitus korjata keskiviikkona isojen kivien avulla, kertoo Lehijärven suojeluyhdistyksen puheenjohtaja Esa Kärkäs.

Kärkäs vahvistaa, että padon väliaikainen korjaus saatiin tehtyä keskiviikkoaamuna.

Kutalanjoki tulvii Hämeenlinnassa

Hämeenlinnassa vesi on korkealla Katumajärvessä ja järvestä Vanajaveteen virtaava Kutalanjoki on tulvinut kevyen liikenteen väylälle.

Kutalanjoen virtausta padottaa kolmisen vuotta sitten rakennettu kevyen liikenteen silta. Virtaukset ovat myös tuhonneet Kutalanjokeen tehtyjä kalatiekunnostuksia.

Kutalanjoki tulvii kevyen liikenteen väylälle Hämeenlinnassa.
Kutalanjoen tulviminen nostaa vettä kevyen liikenteen väylille Hämeenlinnassa. Kuva: Petri Mäkinen

Muualla Kanta-Hämeessä Puujoki on tulvinut Puujaan ympäristössä, Myllyjoki Tammelassa ja Loimijoki Jokioisissa ja Ypäjällä, kertoo vesitalousasiantuntija Jukka Sainio Hämeen ely-keskuksesta.

Tulvatilannetta helpottaa se, ettei luvassa ole isompia sateita.

Riihimäellä Vantaanjoen tulvariski on pienentynyt joen ahtaumapaikkojen kunnostaminen, mikä on pienentänyt merkittävästi tulvavaaraa Peltosaaren alueella.

Lisätty 17.4.2024 kello 10.30 tieto, että Leteenojan padon väliaikainen korjaus saatiin tehtyä keskiviikkoaamuna 17.4.2024.

Suosittelemme