Barcelona romahti kotonaan Mestarien liigassa – Xavi haukkui tuomarin: ”Pilasi kaiken”

Jalkapallon miesten Mestarien liigassa Dortmund ja PSG varmistivat jatkopaikkansa ja kohtaavat toisensa välierissä.

Xavi lentää ulos.
Xavi sai katsomokomennuksen 56. minuutilla. Kuva: Getty Images
Hinni Hirvonen

Jalkapallon miesten Mestarien liigan puolivälieristä ei tiistai-iltana draamaa eikä maaleja puuttunut.

Sekä Barcelona että Atletico Madrid lähtivät puolivälierien toisiin osaotteluihin voittojen siivittäminä. Atletico Madrid oli kukistanut kotonaan Dortmundin 2–1 ja Barcelona hakenut puolestaan Pariisista PSG:stä 3–2-vierasvoiton.

Tiistaina osat kuitenkin vaihtuivat, kun Barcelona taipui kotonaan 1–4 ja Atletico vieraskentällä 2–4.

Xavi Hernandez kävi kuumana.
Xavi ei ollut tyytyväinen omiensa otteisiin. Kuva: Europa Press via Getty Images

Barcelona siirtyi 12. minuutilla Montjuïcin stadionilla 1–0-johtoon Raphinhan osumalla. Vielä siinä vaiheessa katalonialaisten ilta näytti hyvältä, sillä yhteismaaleissa Barcelonalla oli kahden maalin johto.

Kotijoukkueen ilta synkkeni kuitenkin puolen tunnin kohdalla, kun Ronald Araujo kaatoi alimpana pelaajana PSG:n Bradley Barcolan punaisen kortin arvoisesti.

Entinen Barcelona-peluri Ousmane Dembele tasoitti pelin 1–1:een 40. minuutin jälkeen.

Toisella puolikkaalla vieraat iskivät kolmesti. Ensin Vitinha laukoi PSG:n 2–1-johtoon 54. minuutilla.

Kuumana käynyt Barcelonan päävalmentaja Xavi lensi puolestaan katsomon puolelle.

Hetkeä myöhemmin Barcelona hölmöili jälleen. Joao Cancelo syöksyi holtittomasti ja kaatoi rangaistusalueen sisällä Dembelen. Tilannetta seuranneesta rangaistuspotkusta ranskalaistähti Kylian Mbappe pääsi iskemään PSG:n jo 3–1-johtoon. Illan toisen osumansa ja loppulukemat 4–1 PSG-hyökkääjä kirjautti 89. minuutilla.

Mbappe halaa Vitinhaa.
Mbappe osui PSG:lle kahdesti. Kuva: PSG via Getty Images

Barcelona-luotsi Xavi ei säästellyt ottelun jälkeen sanojaan romanialaistuomari Istvan Kovacsin toiminnasta.

– Tuomari oli todella huono. Sanoin hänelle, että hän oli todella huono. En välitä puhua tuomareista, mutta nyt tuomaritoiminnalla oli selkeä vaikutus kauteemme. Se on sanottava, Xavi tylytti.

– On merkityksetöntä puhua pelistä. Tuomari pilasi kaiken. Hän muutti pelin ja koko puolivälieräparin tuloksen. Tämä oli katastrofi, Barcelona-luotsi jatkoi ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa.

PSG-leirissä ensimmäisessä osaottelussa pimentoon jäänyt Kylian Mbappe oli puolestaan päinvastaisissa tunnelmissa. Real Madridin kanssa pitkään flirttaillut ranskalaistähti jahtaa PSG:n kanssa ranskalaisseuran historian ensimmäistä Mestarien liigan voittoa. Mediatietojen mukaan Mbappe on siirtymässä Realiin kesällä.

– Unelmoin Mestarien liigan voittamisesta PSG:n kanssa. Olen ollut ylpeä PSG:ssä pelaamisesta aina ensimmäisestä päivästä lähtien. Tämä on minulle erityistä, sillä olen kasvanut Pariisissa. Mutta meidän on pysyttävä rauhallisina, sillä vielä on yksi askel kivuttavana ennen Wembleyn finaalia, Mbappe sanoi Reutersille.

Dortmundissa mätettiin maaleja

Myös Dortmundissa nähtiin draamaa ja maaleja.

Ensimmäisen osaottelun maalilla hävinnyt Dortmund siirtyi reilun puolen tunnin pelin jälkeen johtoon Julian Brandtin osumalla. Ensimmäisen Mestarien liigan osumansa tehnyt Ian Maatsen lisäsi johtolukemat 2–0:aan ja tauolle mentiin kotijoukkueen kahden maalin johdossa.

Atletico Madrid nousi toisen jakson alussa tasoihin, kun ensin Mats Hummels sähelsi kulmatilanteesta pallon omaan verkkoon. Tunnin jälkeen vaihtopelaaja Angel Correa tasoitti pelin 2–2:een ja vei Atleticon yhteismaaleissa jälleen johtoon.

Dortmundin pelaajat tuulettavat.
Dortmundille paikka Mestarien liigan välierissä on ensimmäinen 11 vuoteen. Kuva: Borussia Dortmund via Getty Imag

Dortmund ei kuitenkaan luovuttanut. Niclas Füllkrug vei kotijoukkueen jälleen johtoon 71. minuutilla. Dortmundin sankariksi nousi ratkaisuosuman iskenyt Marcel Sabitzer.

Dortmundille paikka Mestarien liigan välierissä oli ensimmäinen 11 vuoteen. Dortmund isännöi PSG:tä ensimmäisessä osaottelussa tiistaina 30. huhtikuuta. Toinen osaottelu pelataan viikkoa myöhemmin Pariisissa.

Bayern isännöi Arsenalia, City Real Madridia

Toisten puolivälieräparien toiset osaottelut pelataan keskiviikkoiltana.

Münchenissä ovat isot panokset, kun Bundesliigan mestaruustaiston Leverkusenille hävinnyt Bayern München isännöi Arsenalia. Bayern hakee Mestarien liigasta pelastusta kaudelleen.

– Meillä on vielä mahdollisuus tehdä tästä kaudesta mahtava, jos voitamme Mestarien liigan. Mutta tietenkin kausi on seuran näkökulmasta pettymys, mikäli emme voita mitään. Meidän odotetaan voittavan, Bayern-hyökkääjä Harry Kane totesi ottelua edeltävässä tiedotustilaisuudessa.

Kane siirtyi Tottenhamista Bayerniin kesällä, ja englantilaishyökkääjän odotettiin vihdoin voittavan kauan havittelemansa mestaruuden. Bayern oli vienyt edelliset 11 Saksan mestaruutta. Saksan cupista Bayern putosi jo marraskuussa hävittyään kolmanneksi korkeimmalla sarjatasolla pelaavalle Saarbrückenille.

Englantilaishyökkääjä on iskenyt kaikissa kamppailuissa yhteensä 39 osumaa Bayernille.

Harry Kane istuu tiedotustilaisuudessa.
Harry Kane havittelee Bayernin kanssa Mestarien liigan voittoa. Kuva: IMAGO/Ulrich Wagner/ All Over Press

Bayern München ja Arsenal päätyivät ensimmäisessä osaottelussa 2–2-tasapeliin. Entinen Spurs-hyökkääjä on kohdannut Arsenalin paikalliskamppailuissa lukuisia kertoja ja iskenyt kaikkiaan 14 osumaa Arsenalin verkkoon. Lontoolaisseuran kohtaaminen on Kanelle muutenkin tunteikasta, sillä hän edusti nuorena Arsenalin akatemiaa. Kane potkittiin kuitenkin akatemiasta pihalle.

– Tietenkin kyseessä on kenties kautemme suurin ottelu. Takaraivossani on yhä muisto nuoruusvuosista. Minun täytyi aina todistaa olevani hyvä pelaaja. En usko, että se katoaa mielestä koskaan, Kane jutteli.

William Saliba ja Jorginho protestoivat tuomari Glenn Nybergin päätöstä Bayern-ottelussa 9.4.2024.
Arsenalin William Saliba ja Jorginho protestoivat tuomari Glenn Nybergin päätöstä ensimmäisessä osaottelussa. Kuva: Getty Images

Joukkueiden ensimmäisessä kohtaamisessa keskiöön nousivat ruotsalaiserotuomari Glenn Nybergin päätökset, kun sekä Arsenal että Bayern kokivat vahvasti, että joukkueelta jäi ottelussa rangaistuspotku saamatta.

Toisessa osaottelussa Manchester City isännöi Real Madridia. Avauskohtaamisessa herkuteltiin maaleilla, joten toiseen osaotteluun lähdetään 3–3-tilanteesta.