Karjalan prikaatissa parisataa varusmiestä kärsii adenoviruksesta – osa tehohoidossa

Karjalan prikaatista kerrotaan, että siellä on tehostettu toimia tartuntojen ehkäisemiseksi noin kuukauden ajan. Tauti on prikaatin mukaan hieman hellittämässä.

Varusmies pukemassa palveluspukua Vekaranjärven varuskunnan yhteistuvalla.
Parisataa varusmiestä on saanut hengitysinfektio-oireita. Pahimmassa tapauksessa oireet ovat johtaneet sairaalahoitoon. Kuva: Antro Valo / Yle
Emma Kilpinen

Karjalan prikaatista kerrotaan, että noin parisataa varusmiestä kärsii tällä hetkellä hengitysoireista Vekaranjärven varukunnassa. Tyypillin syy oireisiin on adenovirus, joka on jyllännyt varuskunnassa läpi kevään.

– Karjalan prikaatissa on tehostettu toimia tartuntojen ehkäisemiseksi noin kuukauden ajan. Tautitilanne näyttää olevan hieman lievittymässä, kertoo Karjalan prikaatin operaatiopäällikkö everstiluutnantti Jere Vettenranta.

Tällä hetkellä prikaatissa palvelevista yli 2 600 varusmiehestä hengitystieoireisia on arviolta muutamia satoja.

Suurin osa lieviä tapauksia

Suurin osa oireista on lieviä, mutta yksittäiset vakavimmat tapaukset on lähetetty tehohoitoon. Sairastuneita on myös lähetetty tarkempiin tutkimuksiin Kouvolan päivystykseen.

Tyypillisimmät oireet varusmiehillä ovat olleet kuume, nuha, yskä, kurkkukipu ja maha-suolikanavan oireet.

Adenovirus on jyllännyt Vekaranjärven lisäksi muissakin varuskunnissa. Maaliskuun lopussa Yle uutisoi, että usea on sairastunut kyseisestä viruksesta Santahaminassa.

Suosittelemme