Oletko hakenut tai hakemassa opinto-oikeutta useampaan tutkintoon? Kerro Ylelle, teemme juttua

Hallitus valmistelee yhden opiskelupaikan sääntöä, sillä se haluaa nostaa korkeakoulutettujen nuorten määrää.

Opiskelija Itä-Suomen yliopiston lukusalissa.
Yli neljännes suomalaisten korkeakoulujen opiskelupaikoista myönnetään nykyään opiskelijoille, joilla on jo opiskelupaikka korkeakoulussa tai toinen tai useampi samantasoinen korkeakoulututkinto. Kuva: Sami Takkinen / Yle
Anton Vanha-Majamaa

Hallitus haluaa, että korkeakouluopiskelijat voivat jatkossa opiskella vain yhdessä opiskelupaikassa kerrallaan. Opiskelupaikan vastaanottaminen edellyttäisi, että hakija luopuisi muista saman tai alemman tasoiseen korkeakoulututkintoon johtavista opiskeluoikeuksista.

Uudistuksen tavoitteena on nostaa suomalaisten koulutustasoa. Hallituksen tavoite on nostaa korkeakoulutettujen nuorten aikuisten osuus mahdollisimman lähelle 50:tä prosenttia vuoteen 2030 mennessä.

Yli neljännes suomalaisten korkeakoulujen opiskelupaikoista myönnetään nykyään opiskelijoille, joilla on jo opiskelupaikka korkeakoulussa tai toinen tai useampi samantasoinen korkeakoulututkinto.

Oletko hakenut tai hakemassa opinto-oikeutta useampaan tutkintoon? Harrastatko opiskelua tai tutkintojen suorittamista?

Valmistelemme Ylelle juttua aiheesta. Kerro meille, mitä ajatuksia hallituksen kaavailema uudistus herättää tai miten se vaikuttaa sinuun.

Käytämme vastauksia jutussa vain luvallasi. Henkilötietoja käsittelevät jutun teossa mukana olevat Ylen journalistit.

Jos sinulla on kysymyksiä lomakkeesta, laitathan viestiä osoitteeseen anton.vanha-majamaa@yle.fi.

Ladataan lomaketta...

Suosittelemme