AC Oulun ensimmäinen kotiottelu siirtyy pakkasten takia

Kauden kotiavaus oli tarkoitus pelata Oulussa ensi viikolla 27. huhtikuuta. Ottelu siirretään pelattavaksi muualle ja paikka sekä aika tiedotetaan myöhemmin.

AC Oulun pelaaja Samu Alanko.
AC Oulun pelit alkoivat vieraskentillä ja sama näyttää jatkuvan, koska Raatin kenttä ei ole vieläkään pelikunnossa. Kaudelta 2021 olevassa kuvituskuvassa Samu Alanko. Kuva: Matti Raivio / All Over Press
Risto Degerman

Jalkapallon Veikkausliigan ensimmäinen ottelu Oulussa siirtyy ja paikallinen liigaseura AC Oulu joutuu pelaamaan Raattiin suunnitellun ottelunsa varakentällä. Syynä on pitkittynyt talvi ja pakkaset, joiden takia Raatin stadionin viheriölle ei ole asiaa.

Oululaisseura oli jo aiemmin varautunut siihen, että ensimmäistä kotiottelua edeltää useita vierasotteluita, mutta nyt myös ensimmäinen otteluohjelman mukainen kotiottelukin joudutaan pelaamaan vieraalla kentällä. Liigalisenssin mukaan AC Oulun hyväksyttyjä varakenttiä ovat Vaasa ja Seinäjoki.

Kotiottelussa AC Oulun piti kohdata Raatissa Vaasan Palloseura ensi viikon lauantaina. Nyt ottelun aikataulua ja kenttää ei ole voitu vahvistaa, mutta se pelataan ensi viikolla perjantain ja sunnuntain välisenä aikana. Paikka sekä aika tiedotetaan myöhemmin.

– Mikäli kausi pitenee tulevaisuudessa, kuten todennäköistä on, olemme nykytilanteessa täysin mahdottoman yhtälön edessä pelata Oulussa Veikkausliigaa ja kehittää oululaista jalkapalloa. Tämä on asia, joka pitää saada ratkaistua pian, mikäli halutaan, että Oulussa pelataan jalkapalloa ylimmällä sarjatasolla, sanoo AC Oulun hallituksen puheenjohtaja Tomi Kaismo.

Suosittelemme