Vuokattiin kaavaillaan satojen miljoonien investointeja, kunnanjohtajan mukaan parhaat paikat ovat rakentamatta vielä

Paikalliset matkailuyrittäjät sijoittavat alkuun kymmeniä miljoonia uusin ja uusittaviin majoituskohteisiin.

Laskettelijoita Vuokatinvaaran laella.
Arkistokuva Vuokatin Itärinteiden alueelta talvelta 2023. Kuva: Tanja Heikkonen / Yle
Tanja Heikkonen

Vuokattiin tavoitellaan satojen miljoonien investointeja lähivuosina.

Investoinnit tarvitsevat toteutuakseen myös kansainvälisiä kumppaneita. Sotkamon kunta on rakentanut kunnallistekniikan Vuokatin itärinteiden alueelle ja alueeseen tutustuvat parhaillaan ulkomaiset sijoittajat, kertoo Vuokatin matkailukeskuksen toimitusjohtaja Aija Laukkanen.

Kunnanjohtaja Mika Kilpeläinen kertoo, että taantuman aikana on valmistauduttu tulevaan nousukauteen: isot matkailukaavat ja niihin liittyvä kunnallistekniikka on saatu valmiiksi.

– Itärinteestä tulee todella hieno kokonaisuus. Meillä Vuokatissa on investoreiden näkökulmasta loistava tilanne, sillä Vuokatin parhaat paikat ovat vielä rakentamatta, Kilpeläinen summaa.

Alueen markkinointi käynnistyy kesän jälkeen. Alueelle on tulossa noin 3000 vuodepaikkaa ja matkailua tukevia palveluita.

Myös Vuokatin rinnealuetta tarkastellaan kokonaisuudessaan.

– Kaiken mennessä maaliin tämä tarkoittaa tulevaisuudessa noin 20 miljoonan investointeja muun muassa hisseihin, lumetukseen, valaistukseen ja rinnealueen laajenemiseen, sanoo Vuokatinrinteiden toimitusjohtaja Lauri Suutarinen tiedotteessa.

Lisäksi Vuokatissa jo nyt olevat majoitusyritykset laajentavat toimintaansa. Esimerkiksi Vuokatin Aatelin viiden vuoden investointisuunnitelma on kokonaisarvoltaan lähes 40 miljoonaa euroa. Se pitää sisällään noin sata uutta majoitusyksikköä sekä hotellin laajennuksen.

Vuokattiin on valmistunut tai valmistumassa muitakin uusia huviloita ja huoneistoja, esimerkiksi Holiday Club Katinkultaan 20 loma-asuntoa. Osuuskauppa Maakunta taas aikoo uudistaa Break Sokos Hotel Vuokattia 4,5 miljoonalla eurolla vuosina 2024–2025.

Suosittelemme