Itä-Suomen yliopisto ja Ponsse aloittavat työelämää ja koulutusta edistävän yhteistyön

Yhteistyö koskee metsäbiotalouden, tekniikan ja kauppatieteiden aloja. Kumppanuudella edistetään työelämä- ja koulutusyhteistyötä.

Hakkuualueella vierailijoita metsäkoneen luona.
Yhteistyön teemoja ovat muun muassa puunkorjuu ja logistiikka. Kuvituskuva. Kuva: Petri Aaltonen / Yle
Keijo Salokangas

Itä-Suomen yliopisto ja metsäkonevalmistaja Ponsse ovat tehneet aiesopimuksen yhteistyöstä monitieteisen osaamisen kehittämiseksi tutkimus-, kehitys-, ja innovaatiotoiminnassa sekä koulutuksessa.

Yhteistyö koskee metsäbiotalouden, tekniikan ja kauppatieteiden aloja. Alateemoja ovat muun muassa ympäristöasiat, puunkorjuu ja logistiikka, fotoniikan sovellukset, tekoäly, ohjelmistot ja tietojärjestelmät sekä data- ja alustatalous.

Sopimus vahvistaa teollisuusyhteistyötä Itä-Suomen yliopiston vahvuusaloilla ja kehitettävillä aloilla, toteaa rehtori Jukka Mönkkönen yliopiston tiedotteessa.

Kumppanuuden kautta edistetään laajasti työelämä- ja koulutusyhteistyötä. Opiskelijoille yhteistyö tarkoittaa esimerkiksi harjoittelupaikkoja, opinnäytetöitä sekä vierailuluentoja.

Kumppanuus mahdollistaa myös tiiviimmän tutkimus- ja innovaatiotoiminnan kehittämisen sekä opetuksen kehittämisen vastaamaan paremmin työelämän tarpeita.

Suosittelemme