Käyrälammen rakennusurakka alkaa Kouvolassa

Uimarannan rakennustyöt valmistuvat kesäkuun alkupuolella, minkä jälkeen ranta on jälleen normaalissa käytössä.

Vesipuisto Tykkimäki Aquapark Käyrälammen rannassa ilmasta nähtynä
Käyrälammen läheisyydessä sijaitsee myös vesipuisto Aquapark. Kuva: Pyry Sarkiola / Yle
Venla Rakkola

Käyrälammen rakentaminen alkaa tällä viikolla.

Kouvolassa sijaitsevan rannan rakennusurakka kestää marraskuun loppuun saakka. Rakennustyöt eivät estä uimarannan käyttämistä kesällä.

Kouvolan kaupungin mukaan Käyrälammen etelä- ja lounaisosiin rakennetaan vapaa-ajan ja matkailun rakenteita. Rakennustöillä varaudutaan myös tapahtumien järjestämiseen alueella.

Käyrälammelle on jo aiemmin rakennettu muun muassa esteetön ulkoilureitti taukopaikkoineen ja uimalaituri. Käyrälammen läheisyydessä sijaitsevat muun muassa Tykkimäen huvipuisto, Aquaparkin vesipuisto sekä yleinen sauna.

Rakenteilla esimerkiksi uusi puisto

Rakennustyöt ovat alkaneet valmistelevilla töillä. Uimarannan alueen rakenteet valmistuvat 10. kesäkuuta mennessä. Tämän jälkeen uimarantaa voi käyttää tavalliseen tapaan.

Maaliskuussa tiedotettiin, että Kouvolan kaupunki käyttää tänä vuonna Käyrälammen uimarannan rakentamiseen noin 1,5 miljoonaa euroa. Alueelle rakennetaan esimerkiksi uusi puisto, jonka läpi uusi ulkoilureitti kulkee.

Kouvolan kaupungin mukaan Käyrälammen pysäköintialueen ja beach volley -kenttien väliin tulee myös kaksi uutta pelikenttää ja ulkokuntoilusali. Uimarannalle tulee myö oleskelutuoleja ja lasten leikkivälineitä.

Uimavalvojien kopin viereiseltä parkkipaikalta rakennetaan esteetön reitti uimarannan rampille asti.

Rakennusurakan kilpailutuksen voitti Destia. Urakka tulee maksamaan 1 443 000 euroa. Urakassa parannetaan myös Käyrälammen alueen vesihuoltoa.

Käyrälammen alueella liikkuu rakennustöiden loppuun asti työkoneita. Osia alueesta on myös poissa käytöstä.

Käyrälammen aluetta kuvattuna maaliskuussa 2024. Video: Antro Valo / Yle

Suosittelemme