Viheralueet ovat Tampereellakin välttämätön henkireikä, kertoo kysely

Vastauksia saatiin 774. Niissä korostui ainakin helppo pääsy luonnon lähelle sekä tuttujen maisemien turvaaminen.

Tampereen Eteläpuistossa keväällä 2022 alkaneessa kokeilussa tarhamehiläisten pesä on sijoitettu puistonpenkkiin.
Tampereen Eteläpuisto kuuluu niihin viheralueisiin, joissa asutus on lähellä. Ihmisiäkin lähempänä asuvat mehiläiset, joiden pesä on sijoitettu puistonpenkkiin. Kuva keväältä 2022. Kuva: A-Insinöörit
Jouni Tanninen

Puistot, metsät ja muut viheralueet ovat tärkeitä tamperelaisille. Tämä käy ilmi kaupungin viime syksynä tekemästä kyselystä.

Vastanneiden mielestä on tärkeää tai erittäin tärkeää, että kaikilla asukkailla on kotoaan enintään 300 metrin matka viheralueelle.

Useimmat haluavat kävellä mieliniitylle tai metsään, ja esteetöntä reittiä liikuntarajoitteisille pidettiinkin tärkeänä. Lähes kolme neljästä toivoi, että rannat, harjumaisemat, pellot ja muut tärkeäksi koetut näkymät pidetään entisellään.

Kyselyyn vastanneet viettävät aikaa mieluiten helposti saavutettavilla, luonnonmukaisilla lähivirkistysalueilla ja rannoilla.

Asukaskyselyssä esitettiin viheralueiden saavutettavuuteen, viheralueilta saataviin hyötyihin ja palveluihin sekä kaupunkiluonnon monimuotoisuuteen liittyviä kysymyksiä. Myös ulkopaikkakuntalaiset saivat halutessaan vastata.

Kyselyyn vastasi 774 henkilöä. Karttakyselyvastaukset jakaantuivat tasaisesti koko kantakaupungin alueelle.

Lisää Pirkanmaan uutisia Ylen nettisivuilla ja Yle Areenassa. Kuuntele, katsele ja lue, mitä lähelläsi tapahtuu.

Onko sinulla uutisvinkki tai kuvasitko uutistilanteen? Lähetä vinkki tampere@yle.fi.

Suosittelemme