Hälytysajossa ollut ambulanssi törmäsi traktoriin Siikajoella – traktori kaatui, neljä henkilöä loukkaantui

Ambulanssi oli kuljettamassa potilasta hoitoon, kun se törmäsi edessään olevaan traktoriin. Onnettomuus sattui Siikajoella Pohjois-Pohjanmaalla perjantaiaamuna. Onnettomuuden syytä ei tiedetä.

Pohjois-Pohjanmaan pelastuslaitoksen logo hihassa ja palo-autojen kyljessä.
Pelastuslaitoksen mukaan neljän henkilöä vietiin jatkotutkimuksiin onnettomuuden jälkeen. Kuvituskuva. Kuva: Paulus Markkula / Yle
Hanna Holopainen

Ambulanssi törmäsi perävaunulliseen traktoriin Siikajoella Ruukintiellä perjantaiaamuna kello 9.

Ambulanssin sisällä oli hoitoon matkalla ollut potilas, ja kaksi hoitohenkilökuntaan kuuluvaa ihmistä, kertoo päivystävä palomestari Vesa Ek Pohjois-Pohjanmaan pelastuslaitokselta.

– Poliisi tutkii onnettomuuden syytä. Tiellä oli hyvä näkyvyys ja kuiva asvaltti, Vesa Ek sanoo.

– Tämä on valitettava onnettomuus, joka on sattunut, kun ambulanssi on ollut hälytysajossa. Selvitämme Pohteella osaltamme tapahtumien kulun normaalien prosessiemme mukaisesti, toteavat OYS sairaalapalvelujen ja ensihoidon toimialuejohtaja Päivi Laurila ja pelastusjohtaja Petteri Jokelainen Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueen onnettomuuden jälkeen julkaisemassa tiedotteessa.

Traktori kaatui törmäyksessä kyljelleen sivutielle. Sen kyydissä oli kuljettaja.

Onnettomuudessa olleet neljä osallista toimitettiin kaikki jatkotutkimuksiin. Hyvinvointialueen tiedotteen mukaan kolme potilasta on hoidettavana Oulun yliopistollisessa sairaalassa. Yksi potilas on ohjattu tutkimuksiin Raahen sairaalaan. Potilaiden tila on tällä hetkellä vakaa.

Ambulanssi vaurioitui pahoin keulastaan. Ruukintie oli poikki kokonaan noin puolen tunnin ajan, ja sen jälkeen toinen ajokaista oli käytössä puolisen tuntia. Liikenne kulkee tiellä jo nyt normaalisti.

Uutista täydennetty pe 19.4. klo 12:10: Lisätty Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueen Pohteen tiedot

Suosittelemme