Perussuomalaisten kansanedustaja Sheikki Laakso laukoo suorat sanat hallituksen sairaalapäätöksestä: ”Ei ole reilua”

Kokoomuksen ja perussuomalaisten kansanedustajat Kouvolasta aikovat puolustaa Kouvolan Ratamokeskuksen yöpäivystystä, vaikka he edustavat hallituspuolueita.

Kahden kuvan yhdistelmässä on kansanedustajat perussuomalaisten Sheikki Laakso ja kokoomuksen Ville Kaunisto.
Sekä Sheikki Laakso (ps.) että Ville Kaunisto (kok.) jatkavat Kouvolan yöpäivystyksen puolustamista. Kuva: Pyry Sarkiola / Yle, Antro Valo / Yle
Mari Siltanen

Hallituspuolueiden kansanedustajat Kouvolasta aikovat vielä tehdä kaikkensa, jotta uusi sairaalakeskus saisi pitää yöpäivystyksen.

– Tämä ei ole uskon asia. Tämä on sellainen asia, minkä eteen tehdään ja on jatkuvasti tehty töitä, sanoo kokoomuksen Ville Kaunisto.

Hallitus päätti kehysriihessä, että Kouvolan, Iisalmen, Jämsän, Raahen ja Varkauden yöpäivystykset lakkautetaan vuoden 2025 loppuun mennessä.

Eduskunta päättää asiasta arvioiden mukaan syksyllä.

Poliittisia kauppoja

Perussuomalaisten Sheikki Laakson mukaan yksi ongelma sairaalapäätöksessä on se, että päättäjät ovat tehneet poliittisia kauppoja. Esimerkiksi Pietarsaaressa yöpäivystys säilyy, vaikka välimatka Kokkolaan on 40 kilometriä.

– Meidän poliittinen järjestelmä on siltä osin rikki. Marginaaliryhmä voi omalle alueelle vaatia tietyissä tilanteissa ylimääräistä, mikä ei ole kokonaisuudessaan järkevää.

Tarkoitatko RKP:tä?

– Juuri näin. Eihän tämä nyt mikään salaisuus ole. Se on eri asia, kuka sanoo sen ääneen.

Laakso kuitenkin sanoo, ettei Pietarsaaren yöpäivystys ole pois kouvolalaisilta, sillä yksi keino tasoittaa tilannetta olisi ottaa päivystys pietarsaarelaisiltakin pois. Se ei olisi Laakson mukaan reilua.

Hallitus halusi päätöksen

Kouvolan yöpäivystykselle on Kauniston mukaan vahvat perusteet esimerkiksi Suomen suurimman varuskunnan Karjalan prikaatin ja suuren ratapihan takia. Kaupunki on myös asukasluvultaan maan 11. suurin.

– Nyt täytyy ilmeisesti saada viesti vieläkin kirkkaampana läpi. Samaan aikaan pitää muistaa, että hallitus ja hallituksen ministerit ovat halunneet tehdä tällaisen päätöksen.

Niin Kaunisto kuin Laakso aikovat koettaa vaikuttaa ministereihin asian suhteen. Edunvalvontaa jatkavat myös esimerkiksi Kouvolan kaupunki ja Kymenlaakson hyvinvointialue.

Lisäksi tavalliset kouvolalaiset suunnittelevat mielenosoituksia ja adressia yöpäivystyksen puolesta.

Suosittelemme