Valtteri Bottaksen huippuasemat F1-sprintissä sulivat heti – osui yhteen tallikaverinsa kanssa

Valtteri Bottakselle jäivät vieläkin haaveeksi F1-kauden ensimmäiset pisteet.

Valtteri Bottas Shanghain F1-radalla Kiinan F1-viikonloppuna 2024.
Valtteri Bottas joutui taas taipumaan F1-pistesijojen ulkopuolelle. Kuva: Getty Images
Roope Visuri

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.

Valtteri Bottaksen huippuasetelmat F1-kauden ensimmäisessä sprinttikilpailussa sulivat heti. Bottas starttasi yhdeksännestä ruudusta ja oli huippuasetelmissa napata kauden ensimmäisen pistesijansa, sillä sprinttikisoista jaetaan pisteitä kahdeksalle parhaalle.

Bottas menetti kuitenkin heti avauskierroksella sijoituksia. Myöhemmin tv-kuvista selvisi, että Bottaksen auton etusiivestä oli hajonnut päätylevy. Se oli hajonnut osumassa kymmenennestä ruudusta lähteneen Guanyu Zhoun kanssa. Autosportin mukaan osuma tuli heti avauskierroksella.

Yhdeksännestä ruudusta startannut Bottas tuli maaliin 12. sijalla. Zhou oli yhdeksäs. F1-sprintistä jaetaan kahdeksalle parhaalle pisteitä.

Guanyu Zhou ja Valtteri Bottas hymyilevät ennen Kiinan F1-viikonloppua Shanghaissa.
Guanyu Zhou pääsee nyt ensimmäistä kertaa ajamaan kotiyleisönsä edesssä, sillä Kiinan F1-osakilpailu on mukana viiden vuoden tauon jälkeen. Zhouta ja Bottasta hymyilytti Shanghaissa vielä ennen kilpailuviikonloppua. Kuva: Getty Images

Verstappen tiukoilla

F1-sprintissä voiton vei Max Verstappen. Yllättäen neljänteen ruutuun sprintin aika-ajoissa perjantaina jääneelle Verstappenille voitto ei tullut silti helpoimman kaavan mukaan.

Verstappen valitteli 19 kierrosta kestäneen sprinttikilpailun alussa teknisistä ongelmista, mutta sai ne ratkaistua tiimin kanssa. Autosportin mukaan Verstappenin auton rattiin tehtiin esimerkiksi lukuisia muutoksia. Kun ongelmat oli hoidettu, Verstappen pyyhälsi kärkeen ja voittoon. Toiseksi sijoittui Mercedeksen Lewis Hamilton.

Max Verstappen juhli Kiinan F1-sprintin voittoa.
Max Verstappen tuuletti Shanghaissa voittoa. Kuva: Getty Images

Hamilton ja paalulta startannut McLarenin Lando Norris kävivät tiukkaa kamppailua kärkisijasta lähdössä. Hamilton ei luovuttanut, vaan pakotti Norrisin ulos radalta. Nuorempi britti putosi avauskierroksella peräti seitsemänneksi ja kauas kärjestä.

Norris tuli maaliin kuudentena.

Kolmossijasta käytiin myös todella tiukkaa vääntöä sprinttikisan lopussa. Espanjalaisilla Fernando Alonsolla ja Carlos Sainzilla oli kovaa otatusta. Se päättyi Alonson rengasrikkoon. Aston Martinin espanjalaiskuljettaja joutui keskeyttämään.

Sainzillakaan aggressiivinen kilpailutaktiikka ei tuottanut tulosta, vaan Red Bullin Sergio Perez hyödynsi espanjalaiskaksikon kovan taiston ja nousi kolmanneksi heidän takaa.

Lauantaina ajetaan vielä aika-ajot sunnuntain kilpailuun Suomen aikaa kello 10.00. Yle Urheilu seuraa tapahtumia Urheilupäivän seuranta -artikkelissaan.

Suosittelemme