FC Barcelona hävisi ensimmäistä kertaa yli viiteen vuoteen kotipelinsä – tähtipelaaja syytti likaisesta pelistä

Jalkapallon naisten Mestarien liigan välieräavauksissa tuli yllätyksiä. FC Barcelona hävisi harvinaisesti. Tähtipelaaja Aitana Bonmati ei pitänyt vastustaja Chelsean pelaamisesta.

FC Barcelonan Aitana Bonmati hieroi käsiään Mestarien liigan välierässä Chelseaa vastaan huhtikuussa 2024.
FC Barcelonan Aitana Bonmati ei pitänyt Chelsean toiminnasta Mestarien liigan välierässä. Kuva: UEFA via Getty Images
Roope Visuri

Jalkapallon Mestarien liigassa nähtiin naisten puolella draamaa lauantaina. FC Barcelona hävisi Chelsealle kotonaan maalein 0–1. Lyon nousi puolestaan kahden maalin takaa 3–2-voittoon PSG:stä.

FC Barcelonalle tappio oli hyvin harvinainen. Viimeksi Barcelona oli hävinnyt kotipelinsä yli viisi vuotta sitten, kun helmikuussa 2019 Huelva oli ollut vahvempi Espanjan liigapelissä.

Viimeksi Mestarien liigassa Barcelona oli jäänyt ilman maalia kotikentällään yli kahdeksan vuotta sitten. Barcelonalla oli kyllä ottelussa lukuisia mahdollisuuksia maalintekoon. Yksi rangaistuspotkutuomio peruttiin videotarkistuksen myötä.

Chelsean ainokaisesta vastasi Erin Cuthbert avauspuoliajalla. Barcelona on pelannut kolmessa edellisessä Mestarien liigan finaalissa ja voittanut niistä kaksi.

FC Barcelonan tähtipelaaja Aitana Bonmati oli harmissaan VAR-päätöksestä, mutta hyväksyi sen. Bonmati oli myös tuohtunut Chelsean pelaamisesta.

– En suosi tällaisia (VAR-keskeytyksiä), mutta tiesimme sen. Olimme puhuneet, että Chelseaa pelaa tavalla, mitä pidän likaisena. Olimme varoittaneet tuomaria, mutta se ei ole meistä kiinni, jos he hyväksyvät sen. Meidän täytyy pelata sen mukaisesti, Bonmati sanoi Mundo Deportivon mukaan.

Erin Cuthbert tuuletti maalia FC Barcelonaa vastaan Mestarien liigan välierissä.
Chelsean Erin Cuthbert (oik.) otti kaiken irti maalistaan FC Barcelonan kotikentällä. Kuva: NurPhoto via Getty Images

Chelseaa valmentaa Yhdysvaltojen maajoukkueen päävalmentajaksi kauden jälkeen siirtyvä Emma Hayes.

– On tärkeää saada Stamford Bridge täyteen, jotta meillä olisi edes puolikas mahdollisuus maailman parasta joukkuetta vastaan. Tämä on kuin puoliaika. Barcelona voi nostaa vielä tasoaan, Hayes kuvaili ottelun jälkeen BBC:n mukaan.

Ottelua Barcelonan olympiastadionilla seurasi yli 36 000 katsojaa. Sky Sportsin mukaan ensi lauantain toiseen osaotteluun Chelsean kotistadionille on myyty yli 25 000 lippua ja Chelsean kotistadionin Stamford Bridgen täysi kapasiteetti on hieman päälle 40 000 katsojaa.

Lyon oli ennen Barcelonan huippuvuosia ykkösjoukkue jalkapallossa naisissa. Lyon voitti 2010-luvun lopussa viisi kertaa peräkkäin Mestarien liigan.

Ranskalainen kilpakumppani PSG meni kahden maalin karkumatkalle Marie-Antoinette Katoton osumilla. Lyon teki kuitenkin viimeiseen reiluun kymmeneen minuuttiin kolme maalia.

– Puoliajalla valmentaja (Sofia Bompastor) sanoi, että pelaamme hyvin ja meidän ei pidä luovuttaa. Tämä näytti luonnettamme ja henkistä vahvuuttamme, Lyonin nousun maalillaan aloittanut Kadidiatou Diani sanoi Uefan mukaan.

Suosittelemme