Uusi ruokafestivaali ylitti odotukset Seinäjoella – annoksia myytiin loppuun ja passejakin piti tilata lisää

Tampereen ruokafestivaalista innoituksensa saanut Makukatu järjestettiin ensimmäistä kertaa – mutta ei viimeistä, tuumivat järjestäjät.

Seinäjoen ammattikorkeakoulun kulttuurituotannon opiskelijat järjestivät Makukatu -ruokatapahtuman Seinäjoella.
Kuvassa tapahtuman järjestäneet Seamkin kulttuurituotannon opiskelijat Mirka Hakkola (ylhäällä vasemmalla), Melina Uusitalo, Pinja Haarala, Kaisa Käkönen, Miika Rantala, Saga Seppälä (alhaalla vasemmalla) ja Laura Käkelä-Petäys. Kuva: Mirva Ekman / Yle
Mirva Ekman

Seinäjoen uuden ruokafestivaalin Makukadun suosio yllätti järjestäjät.

Torstaista lauantaihin pidetyssä tapahtumassa oli mukana 15 ravintolaa, ja moni niistä myi tarjolle asetetut annokset loppuun. Myös tapahtumapasseja jouduttiin tilaamaan lisää.

Idean takana on kaupungin kehitysyhtiö Into Seinäjoki, joka antoi toimeksiannon Seinäjoen ammattikorkeakoululle. Tapahtuman tuottivat kulttuurituotannon ensimmäisen vuoden opiskelijat.

Esikuvana toimi Tampereen suosittu Tamperrada -ruokatapahtuma.

Into Seinäjoen keskustan kehittäjä Jenniina Palmu kertoo, että alustavien laskelmien perusteella passeja jaettiin torin infopisteellä lähemmäs 3 000 kappaletta ja annoksia myytiin kokonaisuudessaan jopa 13 000.

– Kaikkia tietoja ei ole vielä saatu, mutta pikaisella matematiikalla on päästy ainakin yli 10 000 annokseen. Se on ihan hillitön määrä ensimmäiselle tapahtumakerralle, Palmu riemuitsee.

Makukatu -ruokatapahtuman passi kädessä.
Tapahtumapasseja jaettiin kolmisentuhatta. Kävijöitä uskotaan kuitenkin olleen enemmän, koska kaikki eivät välttämättä hakeneet passia mukaansa kierrokselle. Kuva: Mirva Ekman / Yle

Jatkoa seuraa?

Lauantaina talvi ja lumipyry saapuivat Etelä-Pohjanmaallekin, mutta se ei tuntunut vaikuttavan kävijämääriin, järjestäjät kertovat.

Kulttuurituotannon opiskelija ja tapahtuman vastuutuottaja Saga Seppälän mukaan kurja keli näkyi lähinnä siinä, että torilla passeja jakaneilla piti olla päällä paksumpi kerros vaatetta.

Seppälän mukaan työmäärä tapahtuman järjestämiseksi oli iso, mutta palkitseva.

– Tässä on saanut opiskella tosi paljon media- ja viestintätaitoja, yhteistyökumppanuutta ja neuvottelutaitoja. Tähän kuului yhteensä kuitenkin kolme kurssia kokonaisuutena, Seppälä kertoo.

Seppälän mukaan kävijöitä oli vauvasta vaariin ja ympäri Suomea.

– Esimerkiksi Turusta, Vaasasta ja Jyväskylästä on käynyt ihmisiä. En tiedä, tulivatko he Makukatua varten vai muuten, mutta tämä olikin tarkoitettu ihan kaikille, ei vain opiskelijoille. Siinä me selvästi onnistuimmekin, Seppälä hymyilee.

Palaute on ollut hyvää niin ravintoloilta kuin kävijöiltäkin, kertoo Into Seinäjoen Jenniina Palmu. Hän kiittelee sekä opiskelijoita että mukaan lähteneitä ravintoloita tapahtuman onnistumisesta.

– Vahvasti näyttää siltä, että tällaiselle on kysyntää ja kaupunkilaiset löysivät tapahtumat. Palautteen ja väkimäärän pohjalta kyllä varmasti tehdään tämä myös ensi vuonna, ehkä jopa vielä entistä paremmin.

Suosittelemme