Jude Bellingham taas El Clasicon ratkaisija – voitto silotti Real Madridin tietä La Ligan mestariksi

Jalkapallon Espanjan pääsarjan El Clasico päättyi dramaattisesti Real Madridin 3–2-voittoon Santiago Bernabeulla. Barcelonalle jäi luu kouraan, vaikka se johti ottelua kahdesti.

Real Madridin Jude Bellingham oli ratkaissut jo kauden ensimmäisen El Clasicon.
Real Madridin Jude Bellingham oli ratkaissut jo kauden ensimmäisen El Clasicon Barcelonassa, jossa hän teki kaksi maalia 2-1-voittopelissä 28. lokakuuta 2023. Kuva: Oscar J Barroso/AFP7/Shutterstock/All Over Press
Timo Uusitalo

Real Madridille ottelun 90+1. minuutilla 3–2-ratkaisumaalin pyssyttäneen Jude Bellinghamin onnistuminen oli jo lähes sinetti madridilaisten mestaruudelle, sillä sen ero La Ligassa kakkosena olevaan Barcelonaan venähti jo yhteentoista pisteeseen, kun sarjaa on jäljellä kuusi kierrosta.

Realin yksi sankareista oli myös Vinicius Jr, joka teki maalin ja syötti toisen. Hän on ollut El Clasicon iso hahmo ennenkin, sillä pelaamissaan 17 Barcelona-ottelussa brassikärki on tehnyt kaikkiaan 7 maalia ja syöttänyt 5 maalia.

Barcelonan tanskalainen keskikenttäpelaaja Andreas Christensen puski takatolpalta ottelun ensimmäisestä kulmapotkusta vieraat 1–0-johtoon 6. minuutilla.

Tasoitusosuma tuli kaksitoista minuuttia myöhemmin rangaistuspotkusta, jonka viimeisteli Realin Vinicius Jr. Pilkun hankki madridilaisille Lucas Vazquez, jonka liukui nurin Pau Cubarsi. Barcelonan pelaajien ja valmentaja Xavi Hernándezin mielestä Vazquez ”sukelsi” tilanteessa tarkoituksella.

Barcelonan Lamine Yamal oli lähellä maalintekoa avausjaksolla, mutta hänen maalintekoaan ei voitu tarkistaa varmuudella, koska Espanjassa ei ole ainoana Euroopan pääsarjoista maaliviivategnologiaa. Realin maalivahti Andriy Lunin kauhoi pallon maalin sisältä, mutta varmuutta ei saatu, oliko pallo ylittänyt kokonaan maaliviivan.

Barcelonan hollantilainen keskikenttämies Frenkie De Jong sai ilkeältä näyttäneen nilkkavamman avauspuoliskon lisäajalla. Hän palasi sairauslomalta kokoonpanoon vasta vajaa kaksi viikkoa sitten nilkavaivansa jäjiltä.

Toisella puoliajalla Fermín López vei Barcelonan 2–1-johtoon 69. minuutilla, mutta Realin Vazquez tasoitti luvut 2–2:een vain neljä minuuttia myöhemmin Vinicius Jr:n tarkasta keskityksestä.

Suosittelemme