Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunta järjestää mielenilmauksen: nukkuvat yön teltoissa

Tempauksella vastustetaan Orpon hallituksen päätöstä siirtää opiskelijat opintotuen asumislisän piiriin. Mielenilmaukseen saa osallistua kuka tahansa.

 Jyväskylän Yliopiston päärakennus.
Mielenilmaus järjestetään yliopiston kirjasto Lähteen ja ravintola Tilian välisellä nurmialueella. Kuvituskuva yliopiston päärakennuksesta. Kuva: Niko Mannonen / Yle
Ada Lassuri

Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunta (JYY) järjestää tiistaina tempauksen, jossa osallistujat nukkuvat keskiviikon vastaisen yön ulkona teltoissa.

Kyseessä on vastaus Petteri Orpon (kok.) hallituksen kehysriihen päätökseen siirtää opiskelijat opintotuen asumislisän piiriin nykyisestä yleisestä asumistuesta.

JYYn viesti on, että hallituksen leikkaukset vievät opiskelijoilta katon pään päältä. JYYn hallituksen puheenjohtaja Akseli Immosen mukaan Orpon hallituksen toimilla tulee olemaan tuhoisia vaikutuksia opiskelijoiden toimeentuloon.

– Tämä on protesti ja mielenosoitus sitä ajatusta vastaan, että opiskelijoilta voi leikata enemmän, sanoo Immonen.

Tempauksen osallistujamäärä ei ole vielä tiedossa, mutta JYY on lähettänyt kutsun kaikille sen piirissä toimiville ainejärjestöille. Immosen mukaan mielenilmaukseen saa osallistua kuka tahansa, joka tuntee olevansa asiassa opiskelijoiden puolella.

Tempaus alkaa tiistai-iltana noin kello 19 yliopiston kirjasto Lähteen ja ravintola Tilian välisellä nurmialueella. Immosen mukaan luvassa on todennäköisesti ainakin hänen puheensa siitä, mistä tempauksessa on kyse. Lisäksi tiedossa saattaa olla esimerkiksi lautapelejä, mutta takatalvi vaikuttaa suunnitelmiin.

– Ehkä vain värjöttelemme kylmässä, naurahtaa Immonen.

– Katsomme vielä tarkemmin, mitä kaikkea osallistujat osaavat, ja järjestämme improvisoitua ohjelmaa sen mukaan, hän lisää.

Immonen kehottaa osallistujia ottamaan mukaan pitkät kalsarit ja hyvät makuupussit.

Suosittelemme