Pielaveden Löytänän tuulivoimahankkeen ympäristövaikutusten arviointiselostus on tullut nähtäville

YVA-selostuksesta voi esittää lausuntoja ja mielipiteitä 5. kesäkuuta mennessä. Alueelle suunnitellaan enintään 13 tuulivoimalaa.

Tuulivoimaturbiineja metsässä.
Voimaloiden kokonaiskorkeus olisi enintään 320 metriä. Kuvituskuva. Kuva: Simo Pitkänen / Yle
Keijo Salokangas

Pielavedellä Löytänän tuulivoimahankkeen ympäristövaikutusten arviointiselostus on tullut nähtäville lausuntojen ja mielipiteiden esittämistä varten.

Löytänän hankealue sijaitsee Pielaveden koillisosassa Lampaanjärven ja Sulkavanjärven välisellä alueella, vajaat 20 kilometriä Pielaveden kuntakeskuksesta pohjoiseen. Hankealueen koko on noin 2300 hehtaaria.

ABO Wind suunnittelee alueelle enintään 13 voimalaa, joiden kokonaiskorkeus on enimmillään 320 metriä. YVA-ohjelmavaiheeseen verrattuna rakennettavaksi esitetty voimaloiden enimmäismäärä on vähentynyt yhdellä ja vaihtoehto 2 on tarkentunut.

Voimaloiden tuottama sähkö kytkettäisiin valtakunnan verkkoon rakentamalla 110 kilovoltin voimajohto joko pohjoiseen Iisalmi–Kiuruvesi -voimajohtoon tai etelään Pielaveden sähköasemalle.

Ympäristövaikutusten arviointiselostus on hankkeesta vastaavan laatima selvitys hankkeen eri toteutusvaihtoehdoista ja niiden ympäristövaikutuksista. Selostusta koskevat lausunnot ja mielipiteet on toimitettava Pohjois-Savon ely-keskukselle viimeistään 5. kesäkuuta.

YVA-selostusta esitellään yleisötilaisuudessa 13. toukokuuta kello 17.00 Pielaveden Suojalan juhlatalolla. Tilaisuutta voi seurata myös etäyhteydellä.

Suosittelemme