Ismo Lehkonen tyrmää Jesse Puljujärveen liittyvän ihmetyksen aiheen – ylistää suomalaispelaajan sisua

Mikael Granlund hyppää suoraan MM-kisoihin. Ismo Lehkonen kertoo, miksi Jesse Puljujärveltä vaaditaan vielä lisänäyttöjä.

Jesse Puljujärvi.
Jesse Puljujärvi pelasi tällä kaudella Pittsburghissa yli 20 runkosarjaottelun verran. Kuva: Charles LeClaire-USA Today Sports
Joel Sippola

Suomen miesten jääkiekkomaajoukkueesta kantautui viikonloppuna positiivisia uutisia, kun Leijonat kertoi NHL-pelaajien Mikael Granlundin ja Jesse Puljujärven liittyvän Tšekin MM-kisoihin valmistautuvan maajoukkueen vahvuuteen.

Maanantaina puolestaan tuli tieto, että myös Olli Määttä vahvistaa MM-ryhmää. Detroit Red Wingsin pakki on ollut Leijonien MM-joukkueen alakerran tärkeitä lenkkejä vuosina 2021 sekä 2023. Elokuussa 30 vuotta täyttävä Määttä on nostellut urallaan kahteen otteeseen Stanley Cup -pyttyä.

Huippukauden pelannut 32-vuotias Granlund saapuu joukkueeseen vasta juuri ennen MM-kisoja. Alkukaudesta loukkaantumisen takia useista peleistä sivuissa olut San Jose Sharksin keskushyökkääjä teki 60 ottelussa 69 pistettä.

Siinä missä Granlund on itsestään selvä valinta kisoihin, Pittsburgh Penguinsissa pelaava Puljujärvi joutuu antamaan lisänäyttöjä. Hän on mukana Tšekin EHT-turnauksessa.

Aikoinaan nuorten MM-kisoissa häikäissyt Puljujärvi on pelannut aikuisten MM-tasolla kerran, vuonna 2017.

Yle Urheilun asiantuntija Ismo Lehkonen ei näe siinä mitään ihmeellistä, että Puljujärvi joutuu antamaan NHL-statuksestaan huolimatta lisänäyttöjä MM-paikkaa varten. Lehkonen muistuttaa, että kesällä lonkkaleikkauksessa ollut Puljujärvi oli pitkään sivussa peleistä.

Hänen tapauksessaan pelituntuman hakeminen ja lisänäyttöjen antaminen onkin loogista.

– Peliaikaa tuli Pittsburghissa todella vähän kuntoutuksen jälkeen. Otan hänet kuitenkin ilolla vastaan. Odotan mielenkiinnolla, millaisessa kunnossa hän tulee kirmaamaan maajoukkuepeleissä, Lehkonen intoilee.

Lehkonen lisää, että viimeisen vuoden aikana Puljujärvelle on kertynyt todella vähän pelejä.

– Puljujärvi ymmärtää, että hän joutuu antamaan tämänhetkisestä kunnostaan hyvät näytöt Jukka Jaloselle mahtuakseen joukkueeseen. Lonkkaoperaatioiden kohdalla puhutaan jopa vuoden tauosta. Arvostan sitä, että hän on pystynyt saamaan itsensä noin hyvään kuntoon niin lyhyessä ajassa.

Suosittelemme