Miten sananvapaus toteutuu mielestäsi mediassa? Lähetä meille kysymyksesi Ylestä ja sananvapaudesta

Keräämme yleisöltä kysymyksiä sananvapaudesta. Ylen pomot vastaavat torstaina 2. toukokuuta suorassa Kysy Ylestä -lähetyksessä.

Kuvassa Jouko Jokinen, Merja Ylä-Anttila ja Panu Pokkinen.
Jouko Jokinen, Merja Ylä-Anttila ja Panu Pokkinen vastaavat yleisön kysymyksiin sananvapaudesta ja Ylestä. Kuva: Petteri Bülow, Jyrki Valkama ja Antti Haanpää /Yle
Miia Gustafsson

Suomi on perinteisesti ollut sananvapauden mallimaa. Täällä media voi tehdä työtään rauhassa ja erilaisille äänille ja näkemyksille annetaan tilaa.

Silti sananvapaus ei tarkoita, että mitä tahansa saa sanoa. Sananvapauteen liittyy myös vastuu. Viime kädessä vastaan tulee rikoslaki.

Sananvapaus on monimutkainen käsite siksi, että siihen liittyy henkilökohtainen ja yhteiskunnallinen eli juridinen taso.

Yle on kaikkien suomalaisten media. Yleisradioyhtiön tehtäviin kuuluu demokratian, kulttuurin ja tasa-arvon edistäminen.

Miten sinä koet, toteutuvatko nämä tehtävät Ylen uutisissa ja ohjelmissa? Entä miten sanavapaus näkyy sinulle Ylen toiminnassa ja voisiko sitä jotenkin parantaa?

Nyt sinulla on mahdollisuus kysyä Yleen ja sananvapauteen liittyviä kysymyksiä Ylen pomoilta.

Ylen toimitusjohtaja Merja Ylä-Anttila, uutisten vastaava päätoimittaja Jouko Jokinen sekä urheilun ja tapahtumien vastaava toimittaja Panu Pokkinen ovat mukana suorassa striimissä 2. toukokuuta klo 10 alkaen. Heille voi lähettää etukäteen kysymyksiä alla olevalla lomakkeella.

Lähetyksen yhteydessä toimii myös chat.

Ladataan lomaketta...

Suosittelemme