Lauritsalan ja Joutsenon kirjastot sekä Kaukaan koulu on poistettu lakkautuslistalta

Myös Nuijamaan, Simolan ja Pulpin koulujen lakkautukset ovat siirtymässä eteenpäin.

Kaukaan koulun sisäpihan ikkunoita.
Kaukaan koulu on sittenkin säästymässä lakkautukselta. Kuva: Mikko Savolainen / Yle
Emma Kilpinen

Lappeenrannan koulujen ja kirjaston lakkautussuunnitelmat ovat muuttuneet. Kaupunginhallituksen kokouksessa tuotiin esille maanantaina useita koululakkautuksia koskevia muutoksia.

Nuijamaan ja Simolan koulun lakkautus siirtyy uudessa ehdotuksessa vuodelle 2027. Pulpin koulu lopettaisi vasta vuonna 2028. Kaukaan koulu taas saa uudessa suunnitelmassa jatkaa toistaiseksi toimintaansa, eikä sitä lakkauteta ollenkaan.

– Oppilaita otettaisiin Kaukaan kouluun suuremmalta alueelta, jolloin koulun toimintaa voitaisiin jatkaa, kertoo Lappeenrannan kaupunginhallituksen varapuheenjohtaja Ari Torniainen (kesk.).

Itä-Suomen koululle uusi ratkaisu

Itä-Suomen koulun lakkautus on tarkoitus ratkaista uudella tavalla. Torniaisen mukaan Itä-Suomen koulun säätiön vuokrasopimus loppuisi kaupungin tiloissa.

– Säätiöhallitus voi itse tehdä ratkaisuja, että miten he jatkavat sitten toimintaansa, sanoo Torniainen.

Myös kirjaston puolelta lakkautussuunnitelmat menevät uusiksi. Sekä Lauritsalan kirjasto että Joutsenon kirjasto jatkaisivat toimintaansa uudessa esityksessä. Niihin ei kuitenkaan suunnitella peruskorjauksia.

Ei vielä virallisia päätöksiä

Koulu- ja kirjastolakkautuksiin liittyvät muutosehdotukset ovat peräisin valtuustoryhmien puheenjohtajien ja viranhaltijoiden käymästä keskustelusta. Kaupunginhallitus saa ensi maanantaina eteensä muutetun esityksen. Sen jälkeen kouluja ja kirjastoja koskevat muutokset viedään vielä kaupunginvaltuuston päätettäväksi toukokuussa.

Ari Torniainen uskoo, että nyt muuttuneeseen esitykseen ei luultavimmin tule enää muutoksia.

Suosittelemme