Ministeri Häkkänen Yhdysvaltain apupaketista: Ei ratkaise sotaa, mutta pitää Ukrainan ”nenän veden pinnalla”

Yhdysvaltain edustajainhuone äänesti lauantaina uuden Ukraina-apupaketin puolesta. Ministeri Häkkäsen (kok.) mukaan apupaketti tuo Euroopalle hengähdystaukoa.

Puolustusministeri Antti Häkkänen (kok.) huomautti maanantain A-studiossa, että Yhdysvaltain ulkopolitiikassa on ollut erilaisia painotuksia kautta historian.
Annette Blencowe

Puolustusministeri Antti Häkkäsen (kok.) mukaan Yhdysvaltain Ukraina-apupaketti ei ratkaise sotaa, mutta se pitää Ukrainan ”nenän veden pinnalla”.

Häkkänen arvioi apupaketin tuovan Euroopalle hengäshdystauon.

Yhdysvaltain edustajainhuone äänesti lauantaina uuden, 60 miljardin dollarin Ukraina-apupaketin puolesta. Syyskuusta lähtien jumissa ollut tukipaketti hyväksyttiin lopulta puolen vuoden odottelun jälkeen äänin äänin 311–112.

Ministerin mielestä Euroopan johtopäätöksen tulisi olla se, että Euroopan pitää tehdä itse enemmän ja nopeammin.

– Ei juhlapuheita. Ei luottaen siihen, että on joku Naton artikla viisi, vaan pitää oikeasti olla tavaraa. Pitää olla suunnitelmat, pitää olla vahvat armeijat, puolustusteollisuus ja toimintakykyä, Häkkänen sanoi maanantain A-studiossa.

Häkkänen huomautti, että Yhdysvaltain ulkopolitiikassa on ollut erilaisia painotuksia kautta historian.

– Välillä eristäydytään, välillä osallistutaan enemmän, Häkkänen sanoi.

Häkkänen kertoi tapaavansa Yhdysvaltain puolustusministerin kahden viikon päästä.

EU ei kertonut uusista aseapuavauksista

EU-maiden ulko- ja puolustusministerit olivat tänään maanantaina koolla, mutta eivät tehneet konkreettisia päätöksiä Ukrainan tueksi.

Häkkänen kertoi, ettei odottanutkaan kokoukselta päätöksiä.

– Olen luottavainen, että lähiviikkoina useat sellaiset maat, jotka eivät ole ihan Venäjän rajalla ymmärtävät tämän tilanteen vakavuuden, Häkkänen sanoi.

Voit katsoa koko maanantain A-studion Yle Areenasta.

Suosittelemme