Huono ajokeli aiheutti kolarit Raahessa ja Kalajoella – poliisin mukaan renkaiden vaihtoa kannattaa vielä harkita

Pohjois-Suomessa tapahtui tiistaiaamun aikana kaksi henkilöauton kolaria. Pelastuslaitos ja poliisi muistuttavat kuljettajia olemaan varovaisia liikenteessä.

Keltainen aura-auto ajaa moottoritiellä ja lumi pöllyää.
Fintrafficin liikennekeskuksen mukaan ajokeli on Pohjois-Suomessa huono tai paikoin erittäin huono lumisateen, lumisten ja sohjoisten teiden sekä jäätävän sateen vuoksi. Kuva: Juha Virranniemi / Yle
Roosa Sarajärvi

Ajokeli on tiistaina vaarallinen lähes koko maassa. Huonon ajokelin vuoksi Raahessa ja Kalajoella sattui aamupäivän aikana kaksi kolaria.

Raahen keskustassa henkilöauto oli lähtenyt heittelehtimään ja osunut taksiin. Pelastuslaitoksen henkilöstö joutui irrottamaan yhden osallisen henkilöautosta, mutta muut kolme henkilöä pääsivät itse ulos ajoneuvosta.

Ensihoito kuljetti kaksi osallista jatkohoitoon ja tarkasti loput henkilöt paikalla.

Kalajoen keskustan risteysalueella henkilöauto ajautui puolestaan toisen eteen. Kolariautoissa oli yhteensä kolme henkeä, jotka kuljetettiin Kalajoen terveyskeskukseen tarkastukseen.

Pohjois-Pohjanmaan pelastuslaitokselta muistutetaan kuljettajia huomioimaan vallitsevat olosuhteet.

Kesärenkaiden vaihtoa kannattaa odottaa

Ylikomisario Tommi Heikkilä Oulun poliisilaitoksen liikenneyksiköstä kertoo, että pohjoisessa on totuttu takatalviin, joten kesärenkaiden vaihtoa maltetaan odottaa.

– Täällä on totuttu siihen, ettei se kesä aivan heti tule vaan lumi saattaa tulla maahan vielä toukokuun puolessavälissä.

Heikkilä arvioi tiistaiaamun liikennettä rauhalliseksi. Hänen mukaansa liikennettä oli jopa yllättävän paljon, mikä aiheutti liikenneolosuhteet huomioon ottaen pientä ruuhkaa.

– Turvavälit olivat hyvät, liikenne eteni hitaasti ja nopeusrajoitusten mukaisesti. Aika monessa autossa oli edelleen talvirenkaat alla.

Koska Pohjois-Suomessa ehdittiin jo nauttimaan keväisistä päivistä, näkyy kesärenkaitakin liikenteessä. Heikkilän mukaan talvirenkaiden vaihtoa kannattaisi vielä harkita.

– Se on kuitenkin pieni vaiva siihen nähden, että on aika riski lähteä kesärenkailla liikenteeseen. Säätiedotusta kannattaa seurata tarkkaan, että mihin tämä tilanne muuttuu.

Suosittelemme