Florida-vahti venytti käsittämättömän torjunnan tärkeällä hetkellä – Anton Lundell syötti taidokkaan voittomaalin NHL:ssä

Florida Panthers otti toisen voittonsa tämän kevään pudotuspeleissä jääkiekon NHL:ssä. Ottelussa Tampa Bayta vastaan puhutti Sergei Bobrovskin käsittämätön torjunta.

Sergei Bobrovski venytti yhden kauden upeimmista torjunnoista Tampa Bayta vastaan.
Pertti Lappalainen

Kuuntele Ikan änäri -podcastin uusin jakso alta tai suoraan Yle Areenasta.

Takuuvarma mestaruusresepti, idän asetelmat, härmäläiset yllättäjät ja pettymykset, kaikkien aikojen viidakkolätkä

Florida siirtyi pudotuspelisarjassaan 2–0-johtoon Tampa Bayta vastaan, kun se voitti sarjan toisen ottelun kotonaan 3–2 jatkoajalla.

Voittomaalin laukoi laitahyökkääjä Carter Verhaeghe, kun jatkoaikaa oli pelattu sekuntia vaille kolme minuuttia. Suomalaishyökkääjä Anton Lundell syötti voittomaalin.

Florida siirtyi avauserässä 2–0-johtoon, mutta paikallisvastustaja nousi toisen erän alussa vain vajaassa kuudessa minuutissa tasoihin Brayden Pointin ja Steven Stamkosin maaleilla.

Katso ottelun voittomaali tästä.

Kakkoserän ja koko ottelun sykähdyttävimmästä suorituksesta vastasi kuitenkin Floridan maalivahti Sergei Bobrovski, joka torjui Matt Dumban yrityksen kädellään, vaikka oli jo selkä kentälle päin. Kiekko kimpoili epäonnistuneiden laukausten jälkeen Dumballe, jolla oli edessään jo lähes tyhjä maali, mutta Florida-vahti venyi uskomattomasti kiekon eteen.

– Olin hieman myöhässä ensimmäisissä laukauksissa, sitten tein vain epätoivoisen torjunnan ja se onnistui, Bobrovski kuvaili tilannetta ottelun jälkeen haastattelussa vaihtopenkillä.

Torjunta sai kotiyleisön hurmokseen. Sitä ihastelivat myös joukkuekaverit. Tampa oli juuri noussut kahden maalin tappioasemasta tasoihin. Bobrovski käytännössä ryösti vierasjoukkueelta varman johtomaalin.

– Hän hämmästyttää minua joka ilta. Se oli jättimäinen torjunta tärkeällä hetkellä. Tuntuu, että aina, kun tarvitsemme häntä, hän onnistuu, Verhaeghe kehui tähtivahtia.

Toinen erä oli ottelun selvästi tasaisin. Tampa sai painetta Floridan alueelle huomattavasti kahta muuta erää enemmän. Kahdesta päästetystä maalista huolimatta Bobrovski venyi erässä kiekon tielle peräti 13 kertaa.

– Tämä oli vaativa ottelu, vastustaja pelasi vahvasti. Kiitos faneille, tämä oli iso voitto meille, Bobrovski lateli vaihtopenkillä ja hehkutti kotiyleisöä useaan kertaan.

Floridalaisyleisö huusi samaan aikaan voimakkaita ”Bobby, Bobby” -huutoja.

Floridan pelaajat tuulettavat.
Verhaeghe (kesk.) pääsi juhlimaan Sam Bennettin maalia avauserässä. Kuva: Getty Images

Avauserässä Floridan maalit laukoivat Sam Bennett sekä Vladimir Tarasenko. Kotijoukkueen kapteeni Aleksander Barkov ei päässyt ottelussa tehopisteille, mutta huhki sentterinä jäällä lähes 24 minuuttia.

Ottelusarjan kaksi seuraavaa ottelua pelataan Tampa Bayn kotiareenalla. Pudotuspelisarjasta seuraavalle kierrokselle etenee neljällä voitolla.

Itäisen konferenssin toisessa pudotuspelikamppailussa New York Rangers voitti Washington Capitalsin 4–3 ja johtaa ottelusarjaa niin ikään voitoin 2–0.

Artturi Lehkonen onnistui

Läntisen konferenssin pudotuspeleissä Colorado voitti vieraskentällä Winnipegin maalein 5–2. Samalla ottelusarja tasoittui tilanteeseen 1–1. Coloradon suomalaishyökkääjä Arttu Lehkonen tehtaili joukkueensa 2–2-tasoituksen.

Artturi Lehkonen ohjasi tähän tyyliin pudotuspelien toisen maalinsa.

Vain kolmisen minuuttia myöhemmin kokenut laitahyökkääjä Zach Parise napautti vierasjoukkueen voittomaalin. Coloradon vahva toisen erän loppu huipentui Josh Mansonin tekemään 4–2-maaliin vain seitsemän sekuntia ennen erätaukoa.

Lehkonen oli ottelun ainoa kahden tehopisteen tekijä.

Ottelusarjan kaksi seuraavaa ottelua pelataan Coloradossa, joten vierasvoitto tuli kesän 2022 mestarijoukkueelle makoisaan paikkaan.

Toisessa läntisen konferenssin ottelussa Nashville voitti Vancouverin maalein 4–1. Ottelusarja on vierasvoiton jälkeen tilanteessa 1–1.

Nashvillen suomalaismaalivahti Juuse Saros otti hänkin loistokkaan torjunnan, kun Saros venytti Pius Suterin laukauksen eteen avauserän alkupuolella. Kiekko kimposi päädystä Suterille maalin eteen, mutta Saros kurotti jalkansa kiekon tielle.

Näin komeasti Juuse Saros torjui Pius Suterin maalintekoyrityksen.

Vähälaukauksisessa ottelussa Sarokselle kirjattiin yhteensä 17 torjuntaa. Nashvillen maalit tekivät avauserässä osunut Anthony Beauvillier, toisessa erässä onnistuneet Filip Forsberg ja Colton Sissons sekä tyhjään maalin laukonut Kiefer Sherwood.

Juttua päivitetty 7.30: Lisätty Winnipeg–Colorado-ottelun lopputulos.

Juttua päivitetty 8.05: Lisätty Vancouver–Nashville-ottelun lopputulos.