Kaksi parikymppistä miestä ehdottomaan vankeuteen laajassa rikosvyyhdissä – useita ryöstöjä ja varkauksia

Rikoskokonaisuudessa asianomistajia oli noin 140, joista osa yrityksiä.

Kuvassa Etelä-Karjalan käräjäoikeuden rakennus Lappeenrannassa.
Etelä-Karjalan käräjäoikeus käsitteli laajaa rikosvyyhtiä, jossa Kuva: Ilona Pesu / Yle
Tanja Hannus

Etelä-Karjalan käräjäoikeus on antanut tuomionsa laajassa rikosvyyhdissä.

Parikymppinen mies tuomittiin vuodeksi ehdottomaan vankeuteen 57 rikoksesta, joiden joukossa esimerkiksi kaksi ryöstöä sekä lukuisia varkauksia.

Toinen nuori mies sai 60 päivää ehdotonta vankeutta. Hän oli syyllistynyt muun muassa näpistyksiin ja huumausaineiden käyttörikoksiin.

Tuomio ei ole vielä lainvoimainen.

Kaikkiaan syytettyjä oli jutussa kahdeksan. Asianomistajia oli noin 140, joista osa yrityksiä. Syytekohtia oli lukuisia ja rikosnimikkeitä useita.

Syytetyt ovat yksin tai yhdessä esimerkiksi erehdyttäneet asianomistajia maksamaan tililleen rahaa nettimyyntisivustolla olleista tavaroista, joita he eivät ole toimittaneet. Suurin osa tavaroista, kuten tekniset laitteet, olivat kymmenien tai satojen eurojen hintaisia.

Petosten lisäksi syytettyjä epäiltiin muun muassa kätkemisrikoksista ja rahanpesusta. Rahaa oli huijattu useita tuhansia euroja.

Teot ovat olleet toistuvia ja niitä on ollut niin runsaasti, ettei niitä voitu pitää kokonaisuutena arvostellen vähäisinä. Rikoksia oli tehty Lappeenrannassa ja Imatralla.

Onko sinulla uutisvinkki tai kuvasitko uutistilanteen? Lähetä kuva, video tai vinkki osoitteeseen lappeenranta@yle.fi. Maksamme julkaistuista kuvista ja videoista palkkion.

Suosittelemme