Työttömien ja lomautettujen määrä on noussut Kaakkois-Suomessa suhteellisesti koko Suomea enemmän

Nuorten työttömien määrä on kasvanut koko Kaakkois-Suomessa viime vuoteen verrattuna.

TE-toimisto.
Etenkin vastavalmistuneita ja pelkän peruskoulun varassa olevia nuoria työttömiä on melko paljon Kaakkois-Suomessa. Kuvituskuva. Kuva: Jorge Gonzalez / Yle
Tanja Hannus

Työttömien määrä Kaakkois-Suomessa on noussut edellisvuoden maaliskuusta suhteellisesti enemmän kuin koko maassa. Myös lomautettujen määrä nousi vuodentakaisesta koko maata enemmän.

Uusia avoimia työpaikkoja oli maaliskuussa tarjolla kaakossa lähes puolet vähemmän kuin vuotta aiemmin.

Maaliskuussa Kaakkois-Suomessa oli työttömiä työnhakijoita vuodentakaiseen verrattuna 14 prosenttia enemmän. Uusia avoimia työpaikkoja oli tarjolla lähes 50 prosenttia vähemmän kuin vuotta aiemmin. Työttömyysaste oli 12,6 prosenttia.

Nuorisotyöttömyys vaivaa kaakkoa

Pitkäaikaistyöttömien lisäksi nuorten työttömien määrän kasvu jatkuu kaakon kaikissa seutukunnissa. Alle 25-vuotiaita työttömiä oli Kaakkois-Suomessa vuodentakaista 25 prosenttia enemmän. Jo kesästä asti nuorten työttömien määrä on noussut suhteessa enemmän kuin kaikkien työttömien määrä.

Etenkin vastavalmistuneita ja pelkän peruskoulun varassa olevia nuoria työttömiä on melko paljon, todetaan Kaakkois-Suomen ely-keskuksen maaliskuun työllisyyskatsauksessa.

Avoimia työpaikkoja oli maaliskuussa aiempaa vähemmän tarjolla esimerkiksi maanviljelijöille, metsätyöntekijöille, ja palvelu- sekä myyntityössä toimiville.

Eniten uusia avoimia työpaikkoja on tarjolla lähihoitajille, myyjille, ravintola- ja suurtaloustyöntekijöille, kodinhoitajille sekä toimisto- ja laitossiivoojille.

Suosittelemme