Uutta tietoa KuPSin akatemiapelaajasta: vangittu Kuopion kaupparyöstöistä epäiltynä

Epäilty on miesten Ykkösessä pelaavan KuPS Akatemia -joukkueen täysi-ikäinen pelaaja.

KuPS:n eli Kuopion Palloseuran fanien kaulaliina.
KuPS Akatemia pelaa miesten Ykkösessä, joka on miesten jalkapallon kolmanneksi korkein sarjataso Suomessa. Kuva: Matti Myller / Yle
Laura Kosonen

Kuopion kaupparyöstöjen sarjan yksi epäilty tekijä vangittiin maanantaina. Epäilty on Kuopion Palloseuran akatemiajoukkueen pelaaja. KuPS Akatemia pelaa miesten Ykkösessä, joka on miesten jalkapallon kolmanneksi korkein sarjataso Suomessa.

Vangittua epäillään todennäköisin syin neljästä törkeästä ryöstöstä ja yhdestä ryöstön yrityksestä. Yksi epäillyistä teoista on tapahtunut viime vuoden puolella, muut tänä vuonna.

Törkeä ryöstö on kyseessä esimerkiksi silloin, jos käytössä on ollut ampuma-ase tai teräase.

Rikoksista epäilty pelaaja on Kuopion Palloseuran omia kasvatteja ja ollut pitkään mukana seuran toiminnassa. KuPS ry tiedotti eilen, että seuran pelaajaa epäillään vakavasta rikoksesta.

Kuopiossa on tapahtunut peräti 17 kaupparyöstöä viime vuoden alusta laskien. Mukana on yksi ryöstön yritys. Osa ryöstöistä on jo selvinnyt, eikä nyt vangittua jalkapalloilijaa epäillä siis kaikista ryöstöistä.

Kartalla näkyy seitsemän kaupparyöstökohdetta.
Nämä kaupat on Kuopiossa ryöstetty tämän vuoden puolella. Grafiikka: Toni Pitkänen / Yle, Mapcreator, OpenStreetMap

Useimmat teot Kuopiossa ovat kohdistuneet pieniin ruokakauppoihin, joissa on vähän henkilökuntaa ja harvoin vartijoita. Ryöstösaaliit ovat jääneet pääasiassa pieniksi. Törkeissä ryöstöissä tekijällä on ollut mukanaan teräase tai oikeaa asetta muistuttava kuula-ase.

KuPS Akatemia -joukkue kokoontui tiistaina käymään läpi asiaa. Ryöstöistä epäilty on suljettu seuran sekä joukkueen toiminnasta toistaiseksi.

Suosittelemme