Työttömien määrä jatkaa Pohjois-Pohjanmaalla kasvuaan – uusia työpaikkoja tarjolla viime maaliskuuta rutkasti vähemmän

Maaliskuun lopussa työttömiä työnhakijoita oli maakunnassa noin 23 100 henkilöä. Työpaikkoja tarjolla oli noin 10 700, joista uusia noin 4 000 työpaikkaa.

Kuvassa etualalla leluja, taustalla lapset istuvat pöydän ääressä.
Lastenhoitotyöntekijöille olisi maakunnassa töitä. Ylipäätään palvelu- ja myyntityöntekijöistä on pulaa, samoin joistakin rakennus- ja korjaustyöntekijöistä sekä valmistustyöntekijöistä. Kuva: Izabella Fant / Yle
Hanna Holopainen

Pohjois-Pohjanmaalla työttömien määrä on jatkanut kasvuaan. Maaliskuun lopussa työttömiä työnhakijoita oli noin 23 100 henkilöä, mikä on yli kymmenyksen, 2 400 työtöntä enemmän kuin vuosi sitten, tuoreimmassa työllisyyskatsauksessa kerrotaan.

Lomautettujen määrä on edelleen korkea, varsinkin rakennusalan työntekijöitä oli lomautettuna maaliskuussa. Kokoaikaisesti lomautettuja oli lähes 3 200. Lomautettujen määrä nousi vuoden 2023 maaliskuusta 740 henkilöllä.

Uusien työpaikkojen tarjonta on hiipunut merkittävästi. Maaliskuussa oli auki noin 4 000 uutta työpaikkaa, joka on 39 prosenttia vähemmän kuin vuosi sitten samaan aikaan. Vähennystä on noin 2 500 työpaikkaa. Kaikkiaan työpaikkoja oli maaliskuussa Pohjois-Pohjanmaalla auki noin 10 700.

Maakunnan työttömyysaste oli maaliskuun lopussa 11,9 prosenttia ja koko maassa se oli 10,7 prosenttia. Maakunnan alhaisin työttömyysaste oli Nivala-Haapajärven seutukunnassa, 9,7 prosenttia.

Lue ja katso lisää uutisia Pohjois-Pohjanmaalta.

Suosittelemme