Kevään tulvahuippu ohitettu Hämeessä

Tällä hetkellä on odotettavissa vähemmän sateita kuin vuodenaikaan yleensä. Myös vedenkorkeuksien odotetaan vähitellen laskevan tavanomaisille tasoille.

Järven jään ja rannan kallion välissä pieni sula alue. Pilvinen taivas ja rannan lehdettömät puut heijastuvat veden pinnasta.
Ely-keskus muistuttaa, että järvillä, joilla jäätä vielä on, jään paksuus tähän aikaan keväästä ei enää kerro sen kantavuudesta. Kuvituskuva. Kuva: Petri Lassheikki / Yle
Petri Lassheikki

Kevään tulvahuippu on ohitettu valtaosassa Hämettä, kertoo Hämeen ely-keskus. Ely-keskus kertoo tiedotteessaan, että lumien nopea sulaminen ja sateet nostivat vedenpintoja nopeasti huhtikuun alussa.

Ely-keskuksen mukaan esimerkiksi Vanajavedellä, Kernaalanjärvellä ja Alasjärvellä kevättulvat tulivat ennätyksellisen aikaisin.

Voimakkaat sateet ja tavallista aikaisempi kevään tulo vaikeuttivat monin paikoin vedenpinnan korkeuden säännöstelyä. Tulvakorkeudet pysyivät kuitenkin tavanomaisten kevättulvien tasolla.

Ely-keskus kertoo, että tällä hetkellä on odotettavissa vähemmän sateita kuin tähän aikaan vuodesta yleensä ja vedenkorkeuksien odotetaan vähitellen laskevan tavanomaisille tasoille.

Pienet järvet saavuttavat huippunsa kuluvan viikon aikana.

Seuraa Kanta-Hämeen uutisia Yle Areenassa ja Ylen verkossa.

Suosittelemme