IPK:n Mestiksen voittojuhlat täyttivät Iisalmen torin – katso tästä parhaat palat

Tori täyttyi joukkueen väreihin pukeutuneista ihmisistä. Tämä oli seurahistorian ensimmäinen kerta, kun joukkue voitti Mestiksen mestaruuden.

Tältä näyttivät IPK:n torijuhlat Iisalmessa.
Anne-Pauliina Rytkönen,
Petri Julkunen

Ylä-Savossa Iisalmessa juhlittiin Iisalmen Peli-Karhujen seurahistorian ensimmäistä Mestis-mestaruutta. Torille saapui runsaasti ihmisiä. Tunnelma oli korkealla, kun joukkueen pelaajat saapuivat esittelemään pokaalia kannattajilleen.

IPK:n tähdet lavalla. Video: Petri Julkunen / Yle
IPK:n joukkue juhlii Mestiksen voittoa Iisalmen torilla järjestetyssä kansanjuhlassa.
IPK:n joukkue juhli Mestiksen voittoa Iisalmen torilla järjestetyssä kansanjuhlassa. Kuva: Petri Julkunen / Yle
IPK:n Mestiksen voittojuhlat täyttivät Iisalmen torin.
Joukkue tervehtimässä kannattajiaan. Kuva: Petri Julkunen / Yle
IPK:n joukkue saapui Iisalmen torille kuorma-auton kyydissä. Video: Petri Julkunen / Yle

Ohjelma alkoi klo 18. Ohjelmassa oli muun muassa joukkueen ja pokaalin esittely, sekä musiikkiesityksiä, kuten iisalmelaisyhtye Kätfish.

IPK nousi Mestikseen ensimmäistä kertaa kahdeksan vuotta sitten ja tämä on ensimmäinen kerta, kun joukkue voitti Mestiksen mestaruuden. Iisalmessa on noin 20 000 asukasta. Kaupunki on varautunut jopa 3 500 juhlijaan.

Torilla tavataan! Video: Petri Julkunen / Yle
Iisalmen tori on täynnä ihmisiä.
Koleasta säästä huolimatta tori täyttyi IPK:n kannattajista. Kuva: Petri Julkunen / Yle
Tutut värit musta ja keltainen täyttivät torin jo hyvissä ajoin. Video: Petri Julkunen / Yle
Iisalmen tori alkaa täyttyä ihmisistä. Kuvassa Janne Sarajärvi Kiuruvedeltä, Timo Hirvonen Iisalmesta ja  Paula Ollikainen Iisalmesta.
Janne Sarajärvi saapui juhliin Kiuruvedeltä, Timo Hirvonen ja Paula Ollikainen Iisalmesta. Kuva: Petri Julkunen / Yle
Maskotti piti ihmiset lämpimänä. Video: Petri Julkunen / Yle
Paikalla oli paljon joukkueen nuoria faneja. Video: Petri Julkunen / Yle

IPK voitti viime lauantaina finaaliottelussa Imatran Ketterän 3–0. Tunnelmaa nosti, että voitto otettiin täydessä kotikaukalossa. Joukkueen kapteeni Juuso Arola kertoo, että vaikeudet kasvattivat ja yhdistivät joukkuetta.

– Kohta mennään torille kansanjuhlaan. Toivotaan, että tulee paljon väkeä paikalle ja kaikki on iloisella mielellä, Arola sanoo.

Joukkueen kapteeni Juuso Arola toivoo torille paljon väkeä.

Tunnelma iloinen jo mitalikahveilla

Iisalmen Peli-Karhut kutsui yhteistyökumppanit mitalikahveille ennen torijuhlaa. Paikan täytti iloinen puheensorina. Iisalmelainen Rolf Forsberg on seurannut joukkueen pelejä jo kauan.

– Tiesin, että on hyvä joukkue, mutta että näin hyvä, niin sitä ei heti uskonut, hän kuvailee alkukauden tunnelmiaan.

IPK:n pelaajat kakkukahveilla ennen torijuhlan alkua. Video: Petri Julkunen / Yle

Iisalmessa on jo paljon puhuttanut joukkueen ensi kauden kokoonpano. Entä jos voittanut joukkue hajoaa? Rolf Forsbergin mukaan siitä ei tarvitse olla huolissaan.

– Olen seurannut sen verran pitkään tätä Mestis-taivalta, että pelaajista häviää noin 70 prosenttia joka vuosi. Ikävä kyllä hyviä lähtee, mutta onneksi tulee hyviä tilalle, hän arvioi pelaajien vaihtuvuutta.

Tämän kauden tärkeimmäksi pelaajaksi hän nostaa maalivahti Paavo Kohosen.

Rolf Forsberg mitalikahveilla ennen torijuhlaa. Iisalmessa juhlittiin 24.4.2024 Iisalmen Peli-Karhujen seurahistorian ensimmäistä Mestis-mestaruutta.
Rolf Forsbergin työntantaja on tukenut paikallista jääkiekkoseuraa. Yhteistyökumppanit kutsuttiin mitalikahveille. Kuva: Petri Julkunen / Yle
Pohjois-Savossa Iisalmessa juhlittiin 24.4.2024 Iisalmen Peli-Karhujen seurahistorian ensimmäistä Mestis-mestaruutta. Kuvassa toimitusjohtaja Jarmo Ylisipola ja seuran puheenjohtaja Mika Salonen.
IPK:n toimitusjohtaja Jarmo Ylisipola ja seuran puheenjohtaja Mika Salonen mitalikahveilla ennen torijuhlaa. Kuva: Petri Julkunen / Yle
Ylä-Savossa Iisalmessa juhlittiin 24.4.2024 Iisalmen Peli-Karhujen seurahistorian ensimmäistä Mestis-mestaruutta.
Kuvassa yhteistyökumppaneita edustavat Mikko Keinänen, Eila Komulainen ja Antti Korhonen, sekä joukkueen kapteeni Juuso Arola. Kuva: Petri Julkunen / Yle

Haaveissa uusi jäähalli Iisalmeen

Iisalmen jäähalli on rakennettu vuonna 1989, eikä siihen ole tehty laajaa peruskorjausta rakentamisen jälkeen. Iisalmessa on paljon pohdittu, olisiko nyt hyvä aika suunnitella uutta hallia. Toistaiseksi asia on ollut jäissä taloustilanteen vuoksi.

Iisalmen jäähallissa ja tekojäällä on arvioitu olevan vuodessa 90 000 kävijää. Jäähallin vuorot ovat iltaisin lähes täyteen varattuja.

Juha Vidgrén on yksi vieremäläisen metsäkoneyhtiö Ponssen omistajista. Hän on ollut mukana tukemassa joukkuetta. Vidgrén pohti Ylelle, että mahdollisen uuden Iisalmen jäähallin rakentamista kannattaa pohtia yksityisen rahoituksen kautta tehtävällä mallilla.

– Mikä onkaan se ratkaisu, niin näitä kannattaa ainakin nyt pyöritellä pöydällä, hän sanoo.

Juha Vidgrén on ollut mukana tukemassa joukkuetta.
Juha Vidgrén joi kupin kahvia lämmikkeeksi. Hän aikoi torille koleasta säästä huolimatta. Kuva: Petri Julkunen / Yle

Suosittelemme