Valioliigaseura poltti päreensä – rajusta somepäivityksestä syntyi soppa, joka voi poikia oikeustoimia

Nottingham Forest ei sulattanut tappiotaan Evertonille, vaan syytti VAR-videotuomaria puolueelliseksi.

Evertonin Ashley Young taklaa Nottinghamin Callum Hudson-Odoita.
Evertonin Ashley Young taklasi Nottinghamin Callum Hudson-Odoita sunnuntaina. Kuva: Dave Howarth / CameraSport via Getty Images
Paavo Forsberg

– Kolme äärimmäisen huonoa päätöstä, joita emme yksinkertaisesti voi hyväksyä. Varoitimme erotuomarijärjestö PGMOLia, että VAR-tuomari on Lutonin kannattaja, mutta he eivät vaihtaneet häntä. Nottingham Forest FC pohtii nyt jatkotoimenpiteitä.

Valioliigassa putoamista vastaan taisteleva Nottingham Forest kyseenalaisti poikkeuksellisen rajusti tuomaritoiminnan virallisella X-tilillään, kun seura oli kärsinyt 0–2-tappion Evertonia vastaan sunnuntaina.

Somejulkaisua oli keskiviikkoon mennessä katsottu jo 44 miljoonaa kertaa.

Everton-puolustaja Ashley Young kaatoi ottelussa kaksi Nottinghamin pelaajaa rangaistusalueella ja osui palloon myös kädellään oman maalin lähellä. Palloa ei viety 11 metriin yhdestäkään tilanteesta.

Young piikitteli Nottinghamin ulostuloa julkaisemalla kuvankaappauksen Justin Timberlaken Cry Me a River -kappaleesta.

Oman lusikkansa soppaan laittoi myös Sky Sportsin asiantuntijana toimiva ex-pelaaja Gary Neville, jolta ei herunut myötätuntoa Nottinghamille.

– Tuo on ihan kuin mafiajengin tiedote. Mitä he oikein pelleilevät? Kiukuttelevan lapsen puuhaa, noloa. Viittaus, että VAR-tuomari on Lutonin kannattaja, on skandaalimainen. He tulevat maksamaan tästä, Neville sanoi.

The Athleticin mukaan ottelun VAR-tuomarina toiminutta Stuart Attwellia ei ole nähty katsomassa Lutonin otteluita.

Daily Mailin tietojen mukaan Forestin lakiosasto aikoo ottaa Sky Sportsiin yhteyttä Nevillen kommenttien takia.

Valioliiga ja liitto tutkivat

Valioliiga julkaisi maanantaina tiedotteen, jossa se kertoi olevansa erittäin pettynyt Nottinghamin somekommentteihin.

– Ei ole koskaan sopivaa kyseenalaistaa sopimattomasti erotuomarien puolueettomuutta. Nämä ovat sellaisia kommentteja, joita Valioliiga tulee tarkastelemaan sääntökirjan kanssa.

Myös Englannin jalkapalloliitto FA on ryhtynyt toimiin ja pyytänyt Nottinghamin päävalmentajalta Nuno Espirito Santolta, laitapuolustaja Neco Williamsilta ja Forestin erotuomarikonsultilta Mark Clattenburgilta selvityksiä ottelun jälkeisistä kommenteista.

Tiistaina uutisoitiin, että Forestille tarjotaan mahdollisuus kuunnella tallenteelta VAR-tuomari Attwellin ja päätuomari Anthony Taylorin väliset keskustelut kuohuttaneista tilanteista.

Suosittelemme