Tommi Niemelä keskusteli kohutaklaajan kanssa – ihmetteli reaktioita: ”Minkä ihmeen takia?”

Pelicansin päävalmentaja Tommi Niemelä piti tuomareiden tuomiota oikeutettuna. Tapparan Olli Juolevi sanoi, ettei nähnyt tilannetta. Hän kävi kuitenkin käsiksi Saku Salmiseen.

 Pelicansin Saku Salminen taklasi Tapparan maalivahti Christian Heljangon maalin takana suihkukomennuksen arvoisesti 3. finaalin kolmannessa erässä.
Saku Salminen törmäsi Christian Heljankoon. Kuva: Lehtikuva
Simo Arkko

Yle seuraa SM-liigan finaaleja verkkosivuillaan hetki hetkeltä. Jääkiekkokierros välittää jokaisen liigafinaalin suorana. Jääkiekkokierroksen ennakkostudioista päästään finaaleissa nauttimaan ensi kertaa videomuodossa.

TAMPERE. Pelicansin päävalmentaja Tommi Niemelä oli valtavan iloinen, kun hänen suojattinsa voittivat Tapparan SM-liigan kolmannen finaalin toisessa jatkoerässä.

Patrik Carlsson ratkaisi ottelun Ryan Laschin syötöstä. Pelicans voitti ottelun 2–1 ja kavensi otteluvoitot 1–2:een.

– Tämä oli enemmän taisteluvoitto. Edelleenkään peli ei ole sitä, mitä haluamme. Iso parannus kärsivällisyydessä. Pitää löytää keino, millä joukkue kokee pelaavansa paremmin. Tämä suoritus ja taistelu antaa meille paljon voimaa, Niemelä tuumasi.

Ottelun puhuttavin tilanne nähtiin kolmannessa erässä, kun Pelicansin puolustaja Saku Salminen ajoi päin Tapparan maalivahtia Christian Heljankoa maalin takana. Rännikiekkoa pysäyttänyt Heljanko kaatui törmäyksestä rajusti jäähän ja menetti kypäränsä.

– Kaiken kaikkiaan se oli täysin oikea tuomio tuomareilta. Tuli iso jäähy ja nyt kurinpito tekee päätöksen. Mielestäni tilanne oli ja meni. Sitä on turha sen enempää setviä, Niemelä tiivisti.

Jääkiekkomaalivahti Christian Heljanko makaa maassa, pelaajia torikokouksessa sivussa.
Heljanko makasi maassa tilanteen jälkeen. Kuva: Tomi Hänninen

Niemelän mukaan erätauolla käytiin läpi ainoastaan pelillisiä asioita. Päävalmentaja kertoo keskustelleensa Salmisen kanssa tilanteesta.

– Keskustelimme asian jo läpi. Ei minun tarvitse sitä tässä julkisesti lähteä käymään läpi, Niemelä kuittaa.

Millä äänensävyllä?

– Ihan keskustelemalla.

MTV:n asiantuntija Siim Liivik oli sitä mieltä, että Salminen tiesi mitä teki törmätessään Heljankoon. Niemelä kiisti, että teko olisi ollut tahallinen.

– On turha ajatella, että kukaan haluaisi ketään vahingoittaa. Saku on täältä kotoisin ja tamperelainen, hän on vimpan päälle joukkueen jätkä, Niemelä sanoi toimittajille.

– Meillä on kuusi puolustajaa terveenä, minkä ihmeen takia me tuollaista tekisimme joukkueena? Turha enempää selitellä. Se tilanne meni ja menemme eteenpäin.

Tommi Niemelä, Pelicans-valmentaja.
Tommi Niemelä kertoo keskustelleensa asian läpi Saku Salmisen kanssa. Kuva: Tomi Hänninen/Chilipictures

Heljangon kaaduttua Tapparan puolustaja Olli Juolevi kävi käsiksi Salmiseen. Hän ei kuitenkaan sanojensa mukaan nähnyt törmäystilannetta.

– En hirveästi nähnyt sitä. Se meni nopeasti ja olin jo seuraavassa tilanteessa siinä kohtaa. En osaa sanoa, enkä ole kerennyt katsoa hidastuksiakaan, Juolevi väisteli.

Kävit kuitenkin kiinni Salmiseen. Eli tiedät, mitä tapahtui?

– Totta kai kuulin reaktiosta, että mikä siinä on. Ei siinä. En osaa sen enempää sanoa.

Olli Juolevi kävi kiinni Salmiseen.
Juolevi kävi käsiksi Salmiseen. Kuva: Tomi Hänninen/Chilipictures

Pelicansin kapteeni Miika Roine kommentoi ottelun jälkeen niin ikään, ettei hän ”varsinaisesti nähnyt tilannetta”.

– En kommentoi asiaa mitenkään, Roine sanoi.

Millä tavalla tapaus käsitellään joukkueen sisällä?

– Se on joukkueen asia. En kommentoi suuntaan enkä toiseen.

Tapparan maalivahti Christian Heljanko ja Pelicansin puolustaja Saku Salminen eivät olleet median haastateltavissa ottelun jälkeen.

Suosittelemme