Juhamatti Aaltonen yllättyi joukkuekaverinsa teosta: ”Veti ässän hihastaan”

Pelicansin konkari Juhamatti Aaltonen tuumii, että Pelicansilla riittää vielä parannettavaa. Tämän hetken taso ei riitä jatkossa.

Juhamatti Aaltonen hymyilee.
Aaltonen on tehnyt kolme pistettä pudotuspeleissä. Kuva: Tomi Hänninen/Chilipictures
Simo Arkko

Yle seuraa SM-liigan finaaleja verkkosivuillaan hetki hetkeltä. Jääkiekkokierros välittää jokaisen liigafinaalin suorana. Kaikki finaalit kuullaan suorana Yle Areenassa. Jääkiekkokierroksen ennakkostudioista päästään finaaleissa nauttimaan ensi kertaa videomuodossa.

TAMPERE. Tapparan ja Pelicansin välisen kolmannen finaalin suurimmaksi puheenaiheeksi nousi kolmannen erän törmäystilanne.

Pelicansin puolustaja ja Tapparan oma kasvatti Saku Salminen törmäsi maalin takana Tappara-vahti Christian Heljankoon. Heljangon kypärä lensi ilmassa, kun hän kaatui jäähän. Maalivahdin onneksi hänen päänsä ei kuitenkaan saanut osumaa.

Salminen sai viiden minuutin rangaistuksen estämisestä. Ottelun jälkeen kumpikaan tapauksen osapuolista ei ollut median haastateltavissa.

Pelicansin konkari Juhamatti Aaltonen yllättyi puolustajan teosta.

– Yllätti itsenikin. Jokainen tekee mitä tekee. Hän veti ässän hihastaan.

– En pääse Salmisen pään sisälle. Jokainen tekee yksilönä päätöksiä.

Aaltosen mukaan asiaa ei käsitelty joukkueen sisällä. Tommi Niemelä kertoi Yle Urheilulle keskustelleensa tilanteen läpi Salmisen kanssa.

Pelicans joutui viiden minuutin alivoimalle 1–1-tilanteessa, mutta selvisi ilman takaiskua.

– Kyllähän me aika kusiseen paikkaan jouduimme. Jätkät tappoivat hyvin alivoiman. Ei ihan optimaaliseen paikkaan, kun kolmas finaali on 1–1 ja olemme sarjassa 0–2-häviöllä. Se oli riski.

Aaltonen oli ottelun jälkeen hyvillä mielin. Pelicans nousi mukaan sarjaan ja kavensi otteluvoitot 1–2:een.

– Toisen erän loppu ja kolmas erä eivät olleet niin hyviä, mutta olimme rohkeita ja uskalsimme pelata jatkoerässä. Se alkoi kääntyä. Oli pari hyvää pelastusta, mutta onneksi saimme maalin, Aaltonen sanoi ja viittasi Heljangon maailmanluokan torjuntoihin jatkoerässä.

Maalivahti torjuu kiekkoa, kaksi pelaajaa edessä.
Heljanko venyi huipputorjuntaan. Kuva: Tomi Hänninen

Aaltonen kehuu, kuinka Tapparalta löytyy kovia ”pelimiehiä” ja hyviä puolustajia. Siksi ei voi olettaakaan, että Pelicans hallitsisi peliä koko ajan.

Hän kuitenkin uskoo, että Pelicans pystyy vielä parempaan.

– Välillä olimme köysissä, mutta ne kuuluvat peliin. Ne pitää kestää ja puolustaa. Meidän pitää pystyä parantamaan. Tämä ei tule riittämään jatkossa, Aaltonen totesi.

38-vuotias taituri on pelannut uudessa roolissa nelosketjun laidalla. Niemelän paljon korostama kärsivällisyys sopii Aaltoseen tällä hetkellä.

Aaltosella on kasassa kevään otteluista pisteet 1+2=3.

– Ei minulla ole muuta enää kuin kärsivällisyyttä. En meinaa saada mitään aikaiseksi. Ei auta kuin yrittää pysyä kärsivällisenä.

Juhamatti Aaltonen hymyilee.
Aaltonen ei ole ollut huippuvuosiensa loistossa. Kuva: Tomi Hänninen/Chilipictures

Suosittelemme