Liverpoolin mestaruushaaveille iso kolaus paikallispelissä – voitto nosti Evertonin askeleen kauemmas putoamisuhan alta

Everton voitti jalkapallon Englannin Valioliigassa Liverpoolin maalein 2–0. Kahdella peräkkäisellä voitollaan Everton on noussut kahdeksan pistettä ylöspäin putoamiskamppailusta.

Jürgen Klopp levittelee käsiään.
Jürgen Klopp pahoitteli Everton-tappiota Liverpoolin kannattajille. Kuva: Getty Images
Emma Hyyppä

Liverpool FC:n haaveet jalkapallon Englannin Valioliigan mestaruudesta kokivat pahan kolauksen keskiviikkoiltana, kun se kärsi 0–2-tappion paikallisvastustajalleen Evertonille. Evertonille voitto oli tärkeä, sillä se nosti seuran kahdeksan pistettä putoamisviivan yläpuolelle.

Jarrad Branthwaite teki kotijoukkueen 1–0-johtomaalin 27. minuutilla, ja Dominic Calvert-Lewin puski loppulukemiksi 2–0 vajaan tunnin kohdalla.

Evertonille voitto Liverpoolista on harvinaista herkkua, sillä kyseessä oli sille vasta toinen derby-voitto viimeiseen 27 otteluun.

Liverpool on Valioliigassa toisena, kolmen pisteen päässä sarjakärki Arsenalista. Manchester City on kolmantena vain pisteen päässä Liverpoolista. City on pelannut kaksi ottelua vähemmän kuin Arsenal ja Liverpool. Liverpool ja Arsenal pelaavat siis vielä neljä ottelua ja Manchester City kuusi.

Jürgen Kloppin toinen mestaruus Liverpoolin päävalmentajana näyttää nyt varsin epätodennäköiseltä. Menestysvalmentaja jättää Liverpoolin kauden päätteeksi.

– Voin vain pahoitella tämänpäiväistä kannattajillemme. Meidän olisi pitänyt pelata paremmin, ja koska emme tehneet niin, hävisimme, Klopp sanoi uutistoimisto AP:n mukaan.

Klopp sanoi viime viikolla, että Liverpoolilta vaaditaan täydellisyyttä, jotta se voisi voittaa mestaruuden. Joukkue on kuitenkin hävinnyt kolmesta viime ottelustaan kaksi.

– Olen hyvin pettynyt. Me annoimme ottelun mennä juuri niin kuin Everton oli toivonut, Klopp sanoi.

Manchester Cityllä on tilaisuus ohittaa Liverpool jo torstaina, kun se kohtaa vieraissa Brightonin.

Everton on sarjassa kuudentenatoista eli sen takana on neljä seuraa: Nottingham Forest, Luton Town, Burnley ja Sheffield United. Kolme putoaa alemmalle sarjatasolle Mestaruussarjaan.

Suosittelemme