Etelä-Norjan ilmatila jälleen avattu – lentoliikennettä käynnistetään

Koko Etelä-Norjan ilmatila suljettiin torstaiaamuna Oslon lennonjohdossa ilmenneen teknisen vian vuoksi. Finnairin aamun lento on päässyt Osloon normaalisti, kerrotaan Finnairilta.

Norwegianin lentokone laskeutui Kööpenhaminan Kastrupin lentoasemalle heinäkuussa 2022.
Norwegian-lentoyhtiön kone laskeutumassa heinäkuussa 2022. Kuva: Francis Dean / AOP
Roni Kuronen,
Sari Taussi,
STT

Etelä-Norjan ilmatila on jälleen avattu liikenteelle klo 10.30 Suomen aikaa. Lentoliikennettä Norjan lentokentillä käynnistetään tällä hetkellä asteittain.

Norjan lentoasemayhtiö Avinor kertoo aamulla havaitun vian aiheuttavan edelleen huomattavia viivästyksiä lentoliikenteeseen. Matkustajia kehotetaan noudattamaan lentoyhtiöiden ohjeita.

Ilmatilan sulkemisella on tällä hetkellä vaikutuksia etenkin Stavangerin ja Oslon kautta kulkeviin lentoihin, kertoo NRK.

Norjan lentotilan sulkemisesta kertovat muun muassa norjalaismedia VG sekä yleisradioyhtiö NRK.

Kuvakaappaus flightradar24.com-sivustolta 25. huhtikuuta 2024 kello 9.32 Suomen aikaa. Kuvassa näkyy, että eteläisen Norjan ilmatilassa on vain muutama lentokone.
Etelä-Norjan ilmatila näytti flightradar24.com-sivustolla tällaiselta aamulla. Kuva: Kuvakaappaus flightradar24.com-sivustolta 25. huhtikuuta 2024 kello 9.32 Suomen aikaa. Kuvakaappaus ja kuvankäsittely: Maija Keskisaari / Yle

Finnairiin ei toistaiseksi vaikutuksia

Lentoyhtiö Finnairissa seurataan tilannetta. Helsingistä torstaiaamuna lähtenyt Finnairin lento pääsi laskeutumaan Osloon normaalisti. Seuraavan lennon Helsingistä pitäisi lähteä kello 12.

– On mahdotonta sanoa, kuinka kauan tämä tilanne tulee jatkumaan, Avinorin tiedottaja Cathrine Framholt sanoi torstaiaamuna VG:lle.

Teknisen vian syytä ei vielä tiedetä, mutta Avinor on sulkenut pois tietomurron mahdollisuuden.

– On olemassa kaksi järjestelmää, jotka eivät keskustele keskenään. Ja se on merkinnyt sitä, että meidän on suljettava ilmatila koko Etelä-Norjan yllä, sanoi Avinorin tiedottaja Ylva Celius Trulsen Norjan yleisradioyhtiö NRK:lle.

Suosittelemme