Vajaan sadan asukkaan pikkukylä sai katetun skeittihallin – tai ehkä pikemminkin skeittiladon

Idea Narkauksen kylän omaan skeittiparkkiin tuli yhdeltä kyläyhdistyksen vanhimmista jäsenistä: ”Mietittiin että nuorisolle pitäisi saada jotain tekemistä.”

Kyläaktiivi Katja Misikangas esittelee skeittilatoa. Hän toivottaa skeittaajat myös kauempaa tervetulleeksi Narkaukseen.
Armi Auvinen

Vanha lato kätkee sisälleen arvaamattoman aarteen pienessä Narkauksen kylässä, noin 35 kilometriä Rovaniemeltä Ranualle päin.

Sisällä ladossa odottaa mikäpä muu kuin kaikkien avoimesti käytössä oleva skeittiramppi.

– Mietittiin yhdessä hallituksen kokouksessa, että nuorisolle pitäisi saada jotain. Taisi olla sitten yksi meidän vanhimmista papparoista, joka ehdotti, että tehdään skeittiramppi, Narkauksen kyläyhdistyksen aktiivi, yrittäjä Katja Misikangas sanoo.

Sopiva tila löytyi tyhjilleen jääneestä vanhasta hakehallista.

Katettuja skeittipaikkoja harvassa

Vaikka koko kylässä on vakituisia asukkaita vain noin 90, käyttäjiä skeittitrampille on löytynyt.

– Eihän tällaisia katettuja skeittiramppeja löydy muualta. Kaupungista kävi täällä skeittaajia pitkälle syksyyn, Misikangas kertoo.

Katettuja skeittipuistoja tai -halleja ei Lapista juuri löydy, joten talvinen skeittaus voi olla perin haasteellista. Sisätiloissa skeittaamaan pääsee Narkauksen lisäksi vain Torniossa.

Skeittimatkailijat toivotaan tervetulleiksi

Narkauksen pienessä katetussa skeittitilassa lumikaan ei haittaa. Lämmitystä vanhassa hakehallissa ei silti ole.

Talvella skeittihallissa onkin ollut hiljaisempaa. Kesälle kyläläiset toivovat vielä entistä enemmän skeittaajia.

– Olen kuullut, että skeittimatkailukin on pop. Kun porukka matkailee, matkan varrelta etsitään erikoisempia skeittauspaikkoja.

Uusia skeittipaikkoja avautuu kesällä kaupunkiin

Itse Rovaniemen kaupungissa on jo vuosia väännetty ulkona sijaitsevista skeittipuistoista. Tilanne on kuitenkin paranemassa.

Ensi kesänä kaupungissa pääsee skeittaamaan ja skoottaamaan kahdessa uudessa skeittipuistossa. Ensimmäinen rakentuu Ounasrinteelle Matkajängäntien ja Ounasrinteentien kulmaukseen ja toisen uuden paikan on tarkoitus korvata vanha Antinpuiston epävirallinen skeittipaikka. Uusi paikka rakentuu kesän aikana radan toiselle Antinpuiston läheisyyteen.

Kolmas uusi paikka rakentuu ensi vuonna Vaaranlammen uuden koulun alueelle. Lisäksi skeittamaan pääsee edelleen Ounasvaaran skeittiparkissa ja Syväsenvaaran rampilla.

Suosittelemme