Windows95man saa pitää ”nakupöksynsä” Euroviisuissa – ”Aloitimme harjoituksissa villeimmillä alushousuilla ja läpi meni”

EBU:lla ei ole muutostoiveita esiintymisasun suhteen. Teemu Keisteri on helpottunut päätöksestä. Windows95man harjoitteli tänään sunnuntaina Malmön lavalla.

Windows95man harjoituksissa lavalla.
Sunnuntaina pidetyissä ensimmäisissä lavaharjoituksissa Teemu Keisterillä oli jalassaan alkuperäiset nudestringit. Kuva: Sarah Louise Bennett / EBU
Miia Gustafsson

Euroopan yleisradiounioni EBU on ilmoittanut, ettei sillä ole muutosvaatimuksia Suomen euroviisuedustajan Windows95manin asuun. Ihonväriset alushousut ovat nousseet ongelmaksi, koska ne imitoivat alastomuutta.

Malmösta harjoitusten jälkeen tavoitettu Windows95man eli Teemu Keisteri on helpottunut päätöksestä.

– Meillä oli mukana useita erivärisiä alushousuja. Päätimme aloittaa ensimmäisessä harjoituksessa kaikista villeimmällä vaihtoehdolla. ”Nothing negative to say” tuli EBU:lta eli läpi meni!

Windows95man "nakuhousuissa" lavalla.
Euroviisut alkavat virallisesti tiistaina 7. toukokuuta ensimmäisellä semifinaalilla. Kuvassa Windows95man esiintymässä UMK:ssa 10. helmikuuta. Kuva: Kimmo Brandt / EPA-EFE

Alastomaan vaikutelmaan tähtäävät alushousut tulivat ongelmaksi nimenomaan televisiolähetyksen kannalta. Joissain maissa saattaa olla tiukempia sääntöjä siitä, millaista sisältöä televisiosta tulee ennen iltayhdeksää. Aikaeron takia ohjelma alkaa joissain maissa jo klo 20.

Nakupöksyihin liittyvä ”sääntely” on herättänyt paljon keskustelua ja ihmetystä. Euroviisuissa on perinteisesti nähty vähäpukeisia naisartisteja, joiden niukka asu ei ole muodostunut ongelmaksi.

Windows95manin esiintyminen Euroviisuissa on ollut poikkeuksellisen paljon järjestäjien hampaissa. Maaliskuussa uutisoitiin, että Suomen viisuedustaja joutuu pikselöimään Windows95-käyttöjärjestelmän logolla varustetun paitansa, koska Euroviisuissa ei saa olla esillä tuotemerkkejä.

Lava vaatii totuttelua

Eri maiden viisuedustajat ovat saapuneet Ruotsin Malmöhön hyvissä ajoin, sillä harjoitukset alkoivat eilen lauantaina.

Windows95man harjoituksissa lavalla.
Myös Malmössä lavalla tullaan näkemään savua ja pyrotekniikkaa. Kuva on otettu lavaharjoituksissa 28. huhtikuuta. Kuva: Sarah Louise Bennett / EBU

Jokaisella edustajalla on useampi harjoituskerta ja ensimmäisissä treeneissä voi vielä testailla eri asuja ja totutella lavaan.

Teemu Keisterin mukaan ensimmäiset harjoitukset sujuivat hyvin, vaikka mukana oli myös vaaran tuntua.

– Muna alkoi sulkeutua vähän liian aikaisin, ja meinasin liiskautua sinne väliin. Jouduttiin pistämään show poikki hetkeksi.

Ensimmäisistä harjoituksista ei selvitty ilman vammoja.

– Viimeisessä vedossa pyrot olivat kaksi sekuntia liian pitkiä, joten siinä kärähti sukkaa. Tuli myös pieni palovamma.

Edessä on vielä useammat harjoitukset, joten tekniikka saadaan säädettyä kohdalleen. Seuraavan kerran Windows95man harjoittelee Malmössä keskiviikkona.

Keisterin mukaan kaikki on sujunut hyvin Malmössä. Vastaanotto on ollut kannustava.

– Harjoitusten jälkeen katseluhuoneessa jengi repesi huutonauruun. Kaikki sanoi, että älkää vaan muuttako mitään!

Kuvassa Windows95man (Teemu Keisteri) sekä Henri Piispanen farkkumunassa UMK-esityksensä "No Rules!"-alussa.
Farkkumuna matkasi Malmöhön jo hyvissa ajoin noin pari viikkoa sitten. Kuva: Nelli Kenttä / Yle

Malmö Arenaan mahtuu noin 15 000 katsojaa ja esiintymislava on keskellä yleisöä. Esiintyjien on hiottava show sellaiseksi, että yleisö näkee ja pääsee nauttimaan esityksestä joka suunnasta.

Euroviisut alkavat virallisesti tiistaina 7. toukokuuta ensimmäisellä semifinaalilla. Suomen edustaja esiintyy kymmenentenä.

Toinen semifinaali järjestetään torstaina 9. toukokuuta. Varsinainen finaalilähetys nähdään lauantaina 11. toukokuuta.

Perjantai-dokkari taiteilija Teemu Keisteristä eli Windows95manista.

Suosittelemme