Euroopan investointipankki tukee Helenin kahta hanketta 150 miljoonan euron lainalla

Laina mahdollistaa lämpöpumppulaitoksen rakentamisen Helsingin Eiranrantaan. Sen avulla on myös tarkoitus muuttaa Helsingin Salmisaaressa sijaitseva lämpölaitos pellettikäyttöiseksi.

Salmisaaren voimalaitos
Energiayhtiö Helen tavoittelee hiilineutraalia energiantuotantoa vuoteen 2030 mennessä. Kuvassa Salmisaaren lämpölaitos Helsingissä. Kuva: Helen
Anna Horppu

Euroopan investointipankki on allekirjoittanut energiayhtiö Helenin kanssa 150 miljoonan euron lainasopimuksen, pankki tiedottaa. Lainalla on tarkoitus rahoittaa kahta kaukolämmön vihreää siirtymää edistävää uusiutuvan energian hanketta.

Kokonaisinvestoinnin määrä on 209 miljoonaa euroa. Euroopan investointipankin osuus lainasta on 72 prosenttia.

Lainarahoitus mahdollistaa lämpöpumppulaitoksen rakentamisen Helsingin Eiranrantaan. Lainan avulla on myös tarkoitus muuttaa Helsingin Salmisaaressa sijaitseva kivihiilikäyttöinen lämpölaitos pellettikäyttöiseksi.

Investointi on osa Euroopan investointipankin RePowerEu-suunnitelmalle myöntämää tukipakettia. Suunnitelman tavoitteena on vähentää Euroopan unionin riippuvuutta fossiilisista tuontipolttoaineista.

– Tuemme uuden asiakkaamme Helenin tietä kohti hiilineutraalisuutta ja Helsingin kaukolämpöjärjestelmän muutosta, pankin varapuheenjohtaja ja sen Suomen-toiminnoista vastaava Thomas Östros sanoo tiedotteessa.

Suosittelemme