IS: Venäjällä kiinni otettu mies tappoi Kouvolassa vuonna 2013 kadonneen vaimonsa

Venäläinen valamiehistö totesi Ilta-Sanomien mukaan tiistaina, että Venäjällä kiinniotettu mies on syyllistynyt Kouvolassa kadonneen vaimonsa hengen riistämiseen.

Väylämerkki osittain veden alla Kymijoella Virtakiven satamassa.
Naisen ruumista ei ole löydetty, vaikka häntä on yritetty etsiä esimerkiksi Kymijoesta. Kuva: Antro Valo / Yle
Mari Siltanen

Kouvolassa vuonna 2013 kadonneen naisen kohtalo on osin ratkennut Venäjällä, kertoo Ilta-Sanomat. Lehti pohjaa tietonsa venäläisiin tiedotusvälineisiin.

Venäläinen valamiehistö totesi Ilta-Sanomien mukaan tiistaina, että Venäjällä jo pitkään tutkintavankeudessa istunut 51-vuotias aviomies on syyllistynyt vaimonsa hengen riistämiseen. Varsinainen rangaistus määritellään vasta myöhemmässä istunnossa.

Henkirikos tapahtui syyskuussa vuonna 2013 Kouvolassa, jossa venäläispariskunta asui tuolloin. Nainen oli tuolloin 41-vuotias, ja hän oli halunnut erota miehestään perheriitojen vuoksi.

Ruumista ei ole löydetty

Suomen poliisi tutki tapausta aikanaan, mutta tuolloin ei löydetty tarpeeksi todistusaineistoa asian viemiseksi oikeuteen. Naisen ruumista ei ole löydetty, vaikka häntä on yritetty etsiä esimerkiksi Kymijoesta.

Venäjän viranomaiset epäilevät, että mies on kätkenyt ruumiin jonnekin Suomessa. Lehden mukaan Suomen keskusrikospoliisi seuraa oikeudenkäynnin etenemistä.

Suosittelemme