Parikymppinen nainen vangittiin epäiltynä Järvenpään ampumisesta

Viime lauantaina tapahtuneessa ampumisessa loukkaantui kaksi henkilöä. Ylen tietojen mukaan epäilty nainen on parhaillaan syytettynä myös törkeästä pahoinpitelystä ja rattijuopumuksesta.

Ravintola Järvenpäässä Wärtsilänkadulla.
Itä-Uudenmaan poliisi sai tapauksesta ilmoituksen kello 20 jälkeen lauantai-iltana. Kuva: Saara Hirvonen / Yle
Anna Horppu

Itä-Uudenmaan käräjäoikeus on vanginnut vuonna 2002 syntyneen naisen epäiltynä Järvenpäässä viime lauantaina tapahtuneesta ampumisesta.

Vangitsemiskäsittely alkoi Vantaalla tänään perjantaiaamuna kello yhdeksän. Poliisi kertoi aiemmin epäilevänsä naista murhan yrityksestä.

Nainen on vangittu todennäköisin syin epäiltynä murhan yrityksestä, ampuma-aserikoksesta ja törkeästä pahoinpitelystä.

Ylen tietojen mukaan parikymppisellä naisella on tällä hetkellä myös muita vireillä olevia rikosasioita. Hän on vastaajana Itä-Uudenmaan käräjäoikeudessa törkeässä pahoinpitelyssä. Hän on vastaajana myös Helsingin käräjäoikeudessa käsiteltävässä tapauksessa, jossa rikosnimikkeenä on rattijuopumus.

Ampuminen tapahtui ravintola Rozessa Wärtsilänkadulla. Ampumisessa loukkaantui kaksi henkilöä. Poliisi otti maanantaina ampumisesta epäillyn naisen kiinni järvenpääläisestä yksityisasunnosta.

Itä-Uudenmaan poliisi kertoi aiemmin, että lauantai-iltana ravintolassa tapahtuneessa ampumavälikohtauksessa oli kyse toisensa entuudestaan tuntevien henkilöiden välienselvittelystä.

Tapauksen tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Sanna Rentola oli torstaina vaitonainen tapauksen esitutkinnasta.

– Meillä on täysi härdelli esitutkinnan kanssa parhaillaan. Paljon toimenpiteitä on meneillään. En voi lausua mitään yksityiskohtia tapaukseen liittyen, hän sanoi torstaina.

Syytteen nostamisen määräpäivä on 12. syyskuuta.

Suosittelemme