Kemin teatterin uudeksi taiteelliseksi johtajaksi on valittu Jouni Rissanen – pesti alkaa ensi vuoden alussa

Kemin Teatterin uudeksi taiteelliseksi johtajaksi on valittu Jouni Rissanen. Viimeksi hän on toiminut Savonlinnan Teatterin johtajana.

Näkymä hämärästä katsomosta Kemin teatterin uudelle näyttämölle. Näyttämöllä seisoo taiteellinen johtaja Petri Jäärni.
Kemin teatteri on toiminut yhdistyspohjaisena runsaan vuoden. Taiteellisena johtajana teatteria on viime vuoden luotsannut Petri Jäärni. Hän jättää tehtävän vuodenvaihteessa ja pestissä aloittaa Jouni Rissanen. Kuva: Laura Valta / Yle
Pirkko Kukko-Liedes

Kemin Teatterin uudeksi taiteelliseksi johtajaksi on valittu Jouni Rissanen. Rissanen on toiminut aiemmin muun muassa Savonlinnan Teatterin johtajana ja hänellä on monipuolinen ohjaajakokemus ympäri Suomen. Hän on myös heinäkuussa järjestettävän Hailuoto Teatterifestivaalin organisaattori ja perustaja.

Kemin teatteri kertoo tiedotteesaan, että koulutukseltaan Jouni Rissanen on teatteri-ilmaisun ohjaaja/artenomi, mutta myös lastentarhaopettaja. Hänellä on lisäksi laajat teatteritaiteen opinnot teatterikorkeakoulu Teakin pedagogiikan laitokselta.

Jouni Rissanen on kotoisin Kestilästä Pohjois-Pohjanmaalta.

Savonlinnan teatterinjohtaja Jouni Rissanen.
Jouni Rissanen toimi Savonlinnan teatterinjohtajana vuosina 2019–2023. Kuva huhtikuulta 2020. Kuva: Juuso Kääriäinen / Yle

Taiteellisen johtajan pesti Kemissä on kolmen vuoden pituinen, ja sen lisäksi on mahdollisuus optiovuoteen.

Uuden johtajan kausi alkaa vuodenvaihteessa, kun nykyinen johtaja Petri Jäärni jättää tehtävän.

Taiteellisen johtajan paikkaa haki 14 henkilöä, joista viisi kutsuttiin haastatteluun. Haastatteluryhmän yksimielinen esitys Meri-Lapin Teatteriyhdistyksen hallitukselle oli Jouni Rissanen. Yhdistyksen hallitus teki valintapäätöksen tiistaina.

Suosittelemme