Eetu Luostarinen kahmaisi vastustajan kainaloonsa – Florida ja Carolina jyräämässä pudotuspelien toiselle kierrokselle

Florida ja Carolina voittivat NHL:n pudotuspelien avausvastustajansa jo kolmannen kerran. Kummallakin on viikonloppuna tilaisuus edetä toiselle kierrokselle.

Eetu Luostarinen sai kahden minuutin jäähyn väkivaltaisuudesta.
Emma Hyyppä

Anton Lundell nappasi syöttöpisteen edustamansa Florida Panthersin 5–3-voitossa Tampa Bay Lightningista vieraskaukalossa jääkiekkoliiga NHL:n ensimmäisellä pudotuspelikierroksella. Lundell alusti Matthew Tkachukin maalin avauserässä.

Eetu Luostarinen sai kahden minuutin jäähyn väkivaltaisuudesta toisessa erässä, kun ottelu oli vielä tilanteessa 2–2. Luostarinen ja Tampan Brandon Hagel alkoivat nujakoida Floridan maalin läheisyydessä Tampan maalintekoyrityksen jälkeen. Kahakkaan liittyi muitakin pelaajia, mutta tilanne raukesi nopeasti.

Luostarisella ja Hagelilla on yhteistä historiaa kovista otteista. Kun Florida ja Tampa Bay kohtasivat keväällä 2022 pudotuspelien toisella kierroksella, Hagel iski Luostarista poikittaisella mailalla, ja suomalainen lensi rajusti päin laitaa. Luostarinen loukkasi itseään ja Hagel sai tilanteesta kahden minuutin jäähyn. Tampa Bay jyräsi tuolloin ottelusarjassa 4–0-voittoon.

Eetu Luostarinen sai toukokuussa 2022 Brandon Hagelin poikittaisesta ja lensi päin laitaa.

Aleksander Barkovin kipparoima Florida on enää voiton päässä toiselle pudotuspelikierrokselle pääsystä. Neljäs ottelu pelataan Suomen aikaa sunnuntain vastaisena yönä.

Floridan päävalmentaja Paul Maurice ei pystynyt huokaisemaan helpotuksesta kolmannen voiton jälkeen.

– Ei tunnu siltä, että johdamme sarjaa 3–0. Minusta tuntuu, että nämä pudotuspeliottelut ovat aina äärimmäisen tasaisia. Sitä odotamme myös seuraavasta ottelusta, Maurice sanoi NHL.com-sivuston mukaan.

Carolina voitti taas Islandersin

Carolina Hurricanes jatkoi puhdasta sarjaansa, kun se voitti New York Islandersin vieraissa 3–2.

Carolinan Sebastian Aho laukoi joukkueensa 3–1-osuman toisessa erässä. Maali oli Aholle toinen tämän kevään pudotuspeleissä. Teuvo Teräväinen kirjautti syöttöpisteen ensimmäisessä erässä.

Carolina johtaa ensimmäisen kierroksen pudotuspelisarjaa voitoin 3–0. Sillä on Floridan tavoin mahdollisuus ratkaista paikka seuraavalla kierroksella lauantai-iltana.

Sebastian Aho auttoi Carolinan 3–2-voittoon.