Oulaisten valtuustoryhmät haluavat peruuttaa Oulaskankaan päivystyksen linjaukset

Valtuustoryhmät julkaisivat aiheesta yhteisen kannanoton. Oulaskankaan sairaalan yöpäivystyksen on määrä päättyä vuoden 2026 alusta.

Opastekyltti, jossa opastus Oulaskankaan sairaalan yhteispäivystykseen.
Oulaisten valtuutettujen mielestä kehysriihen Oulaskankaan sairaalaan kohdistuvat linjaukset ovat perusteettomia. Kuva: Risto Degerman / Yle
Nuutti Ruokangas

Oulaisten kaupunginvaltuuston kaikki ryhmät vaativat Oulaskankaan sairaalan päivystystoimintaa koskevien linjausten perumista yhteisessä kannanotossa.

Hallituksen viime viikon kehysriihessä linjattiin muun muassa Oulaskankaan sairaalan yöpäivystyksen ja ympärivuorokautisen leikkaussalivalmiuden loppumisesta vuoden 2026 alussa.

Oulaisten valtuustoryhmien mielestä kehysriihen linjaukset ovat perusteettomia, koska Oulaskankaan perusterveydenhuollon ja erikoissairaanhoidon päivystystoiminnalla on merkittävä vaikutus alueen palveluiden ja potilasturvallisuuden näkökulmasta.

Oulaisten päättäjät kokevat myös leikkausten olevan ristiriidassa hyvinvointialueuudistuksen tavoitteiden kanssa, sillä uudistuksella pyrittiin tasa-arvoisemmin saatavilla olevien palvelujen luomiseen ja ihmisten välisten terveys- ja hyvinvointierojen vähentämiseen.

Oulaisten valtuustoryhmän kokevat myös, että hyvinvointialueille tulee olla laaja päätösvalta alueen palvelutasosta ja -verkosta. Kannanoton mukaan Raahen ja Oulaisten yöpäivystyksen lopettamisen seurauksena pitkät etäisyydet hoitoon voivat olla kohtalokkaita äkillisessä hoidon tarpeen.

Suosittelemme