Tampereen toissavuotisesta kuolonkolarista syyte: kuski ajoi ylinopeutta humalassa ja törmäsi kuorma-autoon

Kaksi henkilöä kuoli kolarissa huhtikuussa 2022. Henkilöauton kuljettajalla ei ollut ajolupaa.

Onnettomuuspaikka. Poliisi, pelastuslaitos ja kuorma-auto.
Kolari sattui 7.4.2022 Lempääläntiellä. Kuva: Miikka Varila / Yle
Lotta Sillanmäki

Huhtikuussa 2022 kuorma-autoon törmännyttä henkilöauton kuljettajaa vastaan on nostettu syytteet Pirkanmaan käräjäoikeudessa. Tampereella sattuneessa onnettomuudessa kuoli kaksi henkilöauton kyydissä ollutta matkustajaa.

Kuljettajaa syytetään kahdesta törkeästä kuolemantuottamuksesta. Lisäksi syyttäjä vaatii rangaistusta rattijuopumuksesta, törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta sekä kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta.

Syytetty myöntää teot, mutta vain perusmuotoisina eikä törkeinä.

Syyttäjän mukaan henkilöauton kuljettajana ollut mies ajoi alkoholin vaikutuksen alaisena Lempääläntietä kohti Koivistonkylää. Tieosuudella oli 40 kilometrin tuntinopeusrajoitus ja kuljettaja ajoi ainakin 60–70 km/h.

Ajokeli oli huono onnettomuushetkellä.

Mies menetti ajoneuvon hallinnan, jolloin auto ajautui vastaantulijan kaistalle ja törmäsi kuorma-autoon. Kuorma-auton kuljettaja oli yrittänyt väistää henkilöautoa, mutta ei pystynyt välttämään kolaria.

Kuorma-auton kyydissä oli kaksi henkilöä, joista toinen loukkaantui. Henkilöauton kyydissä olleet kaksi henkilöä kuolivat ja kuljettaja loukkaantui. Kuolleet olivat 1970–1980-luvuilla syntyneitä.

Kukaan henkilöautossa olleista ei käyttänyt turvavyötä.

Henkilöauton kuljettajalla ei ole koskaan ollut ajolupaa, minkä vuoksi häntä syytetään myös kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta.

Syyttäjä vaatii kuljettajalle kaikista teoista yhteisesti vähintään puolentoista vuoden ehdotonta vankeusrangaistusta.

Suosittelemme