Jukureissa alkaa uusi aikakausi – uusi päävalmentaja Mestis-mestarijoukkueesta

Marko Tuomainen saapuu Mikkeliin huippukauden jälkeen.

Jukurien uusi päävalmentaja Marko Tuomainen ei aio astua Olli Jokisen saappaisiin.
Sami Ikonen,
Petri Vironen

Mikkelin Jukurien uusi päävalmentaja on Marko Tuomainen. Odotettu ja ennakoitu uutinen paljastettiin Jukurien järjestämässä tiedotustilaisuudessa.

Tuomainen valmensi kaksi edellistä kautta Mestis-seura Iisalmen Peli-Karhuja. Hän nousi viime vuonna seuran päävalmentajaksi ja johdatti IPK:n saman tien runkosarjan voittoon ja lopulta seurahistorian ensimmäiseen Mestis-mestaruuteen.

Päävalmentajapesti pääsarjassa on Tuomaiselle uran ensimmäinen. Aiemmin entinen NHL- ja maajoukkuepelaaja on valmentanut SM-liigassa apuvalmentajana KalPassa sekä JYPissä.

Jukureihin tehty sopimus kattaa kaksi seuraavaa jääkiekkokautta. Tuomaisen valmennusryhmään kuuluvat valmentajat Jukka Ahvenjärvi ja Jesse Welling sekä maalivahtivalmentaja Riku Helenius. Uudet valmentajat Welling ja Ahvenjärvi operoivat myös kaksivuotisella sopimuksella.

Tuomainen aloittaa tehtävässään Mikkeliin kiekkomenestystä tuoneen Olli Jokisen jälkeen. Hän ei koe olevansa Jokisen korvike, vaan tarkoituksena on tuoda omat asiat pukukoppiin.

– Olen Ollin kanssa samaa mieltä, miten nykyaikaista jääkiekkoa pelataan. En kuitenkaan koe, että tulen Ollin saappaisiin. Tästä alkaa täysin uusi projekti, Tuomainen kommentoi.

Jukurit siirtyy Marko Tuomaisen komentoon
Marko Tuomaista ja Mikko Hakkaraista haastattelee Petri Vironen.

Kehityspäällikkö Mikko Hakkarainen uskoo Tuomaisen auttavan etenkin nuoria pelaajia urallaan eteenpäin. Jokinen onnistui tässä tehtävässä erinomaisesti.

– Marko on hyvin ihmisläheinen valmentaja, mutta isoja prioriteetteja olivat pelitavalliset ja arkeen liittyvät asiat. Meidän pitää saada nuoria pelaajia kehittymään täällä ja viemään seuraavalle tasolle, Hakkarainen perustelee valmentajavalintaa.

Tuttuja miehiä joukkueessa

IPK:ssa pelaa Tuomaiselle tuttuja pelaajia. Jukurit julkaisi torstaina tehneensä sopimukset kolmen IPK:ssa mestaruutta juhlineen pelaajan kanssa: jukuripaidan pukevat ylleen Ludwig Persson, Juuso Arola ja Valtteri Koskela. Jukurit myös lainasi IPK:lle pelaajia viime kaudella.

Pelaajia on seuraavaa kautta varten joukkueellinen kasassa, mutta Jukureilla on lisähankintoja varten edelleen tutka päällä.

– Vielä on haussa kolme kärkihyökkääjää. Ollaan kärsivällisiä. Pohjois-Amerikassakin sarjat ovat vielä kesken, Tuomainen sanoo vihjaten.

Mikkelistä lähtenyt Olli Jokinen jatkaa valmentajauraansa Ruotsin pääsarjajoukkue Timråssa.

Uutista päivitetty 10.38: Lisätty Marko Tuomaisen kommentit.

Uutista päivitetty 12.34: Lisätty haastatteluvideo ja Hakkaraisen kommentti.

Suosittelemme