Koulukadun remontin toinen osa alkaa Lappeenrannassa − liikennejärjestelyt muuttuvat

Toisen vaiheen urakka-alueena on Koulukatu välillä Kirkkokadun risteys–Taipalsaarentie.

Lappeenrannan Koulukatu.
Lappeenrannan Koulukatu on ollut jo pitkään remontin kohteena, ja kesän remonttityöt jatkuvat jälleen. Kuvituskuva. Kuva: Ville Toijonen / Yle
Tanja Hannus

Lappeenrannan keskustassa alkaa tänään maanantaina Koulukadun katusaneerauksen toinen vaihe.

Saneerauksessa korjataan kunnallistekniikkaa, katu- ja viherrakenteita sekä katuvalaistusta.

Toisen vaiheen urakka-alue koskee Koulukatua väliltä Kirkkokadun risteys–Taipalsaarentie. Koulukadun läpiajoyhteys on suljettu koko saneerauksen ajan tämän vuoden marraskuuhun asti.

Koulukadun ajorataa on levennetty jo lähes vuosi sitten ja kunnallistekniikkaa on vedettyä entisten puiden alle.

Ajoneuvot ja joukkoliikenne poikkeusreiteille

Taipalsaaren suunnasta ajoneuvoliikenteen kulku keskussairaalaan ja Lauritsalaan opastetaan tilapäisesti Ainonkadun kautta. Suositeltavaa on käyttää reittiä Lappeenkadun kautta.

Liikenne Koulukadun kiinteistöille on pääsääntöisesti sallittu.

Urakan alkuvaiheessa Koulukadun kiinteistöille menevä liikenne ohjataan Taipalsaarentien ja Koulukadun päädyn liikenneympyrän kautta. Urakan aikana myös kevyt liikenne ohjataan muille reiteille.

Linja-autojen pysäkit siirtyvät Kauppakadulle, minkä vuoksi kaikki Oksasenkadun ja Gallerianraitin väliset pysäköintipaikat poistuvat tilapäisesti käytöstä Kauppakadulta.

Joukkoliikenteen poikkeusreitti kulkee Lappeenkadun ja Kauppakadun kautta. Koulukadun pääpysäkkipari siirtyy Kauppakadulle ja Oikokadun pysäkkipari Lappeenkadulle. Poikkeusreiteille siirtyvät linjakohtaiset poikkeusreittikartat löytyvät Lappeenrannan kaupungin joukkoliikenteen verkkosivulta.

Onko sinulla uutisvinkki tai kuvasitko uutistilanteen? Lähetä kuva, video tai vinkki osoitteeseen lappeenranta@yle.fi. Maksamme julkaistuista kuvista ja videoista palkkion.

Suosittelemme